Szekeres Viktor

Csak jövőre folytatódik a Battlestar Galactica

Ritka, hogy egy scifisorozatot ne csak a közönség, hanem a kritika is elismerje, de a Battlestar Galactica, vagy ahogy idehaza ismerjük, a Csillagközi Romboló ezen kevesek közé tartozik, a hozzáértők azt sem tartják valószínűtlennek, hogy akár Emmy-díjat is nyerhet a CsR.

Viszont a SciFi Channel zászlóshajójának rajongói szomorkodhatnak, ugyanis pénteken fejeződött be a sorozat 4. szezonjának első fele, mely 10 epizódból állt és főképp a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának köszönhetően lett csonka, s nem érte el a tervezett 20 részt.



A csonkaságot feloldandó természetesen az újabb, befejező 10 résszel folytatódni fog a széria, azonban a hírek szerint mindössze a 2009-es év tavaszán/nyarán derül ki, hogy vajon sikerül-e a nagy küldetés, elérnek-e hőseink a Földre. Legalábbis a tervek szerint így alakulna a menetrend, de egy esetleges levegőben lévő színészsztrájk még ezeknek is keresztbe tehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Briarius #21
    Üdv.Én még csak most kezdtem el nézni a sorozatot, remélem még változik a jelenlegi hozzá-állásom a későbbiekben, egyenlőre van egy két dolog ami elég zavaros. (eredeti szinkronnal nézem és felirat-al). Nem láttam az ez előző sorozatból semmit, tehát teljesen új az uiverzuma számomra....de nem is tudom, tényleg kicsit vegyesek az érzéseim ezzel a sorozattal kapcsolatban...
    Az egész baromi fura így az első 3 rész után..tetszik, hogy nincs kifejezetten jó vagy rossz oldal...ammenyire megérzéseimnek sugallják itt valahol a cylon-ok is áldozatok de főleg a föld és az egész egy furcsa emberiség-felelőssége boncolgatás ,érdekes karaktereken közvetítve..nem rossz koncepció tényelg.
    De valahogy a konfliktusok és események okai, börtönlázadás? egy választásokat követelő értelmiségi terrorista? vagy hogy egy véletlen baleset öljön meg 13!!! pilótát..ugyanmár..ezek kicsit nekem olyan tré dolgok...de remélem még magával tud ragadni a show..a doki őrült karaktere az tetszik nagyon.. :D
  • winnie #20
    nem tudom, miről beszélsz, semmi baja a szinkronnak. simán lehet nézni.
  • Tanus #19
    Anyámnak is meg kellett néznie persze.. Viszont ő csak szinkronosan akarta, viszont mikor belenéztem.. Hát valóban kész borzadály volt. Eredeti hanggal kell megnézni!!!
  • kicsizoz #18
    Kedvelem a Csillagkaput, de azért még az a Herkules és Xéna mezőnyében versenyez, ezért elég erőltetett a BG-val összehasonlítani.
    Ha a Galacticát szinkronnal nézted, akkor már érthető az ellenszenved, magyarul nézhetetlen kategória, minden élét elvették a szonkronnal sajnos.
    Másik probléma, hogy külön az epizódok nem kezelhetőek, mert ez összefüggő sorozat. És nem a story miatt, hanem a szereplők jelleme miatt elsősorban.
    Ha durvábban akarom szemléltetni a csillagkapu a humor pédáján keresztül: a tortadobálós műfaj a BC a Monty Python (lehet szerencsétlen a példa, de ez jutott eszembe)...

    Más:
    Nálam az igazi elismerést akkor kapta a sorozat, amikor az űrben megpördült a vadásszal, és hátrafelé lőtt, miközben a haladási iránya nem változott!!
    Star Wars rajongóknak kötelező jelenet!! :)
  • Tanus #17
    Spolier!!!!

    Szerinted giccsesre sikeredet az újjongás??...Szerintem pedig egyáltalán nem..:) Ha tisztességgel végignézted a sorozatot, és nem csak bambultad a monitort, hanem nézted is, akkor szerintem ez egy igen minimális "megkönnyebbülés" volt, hogy közel 3-4 év után végre beteljesedett az amiért ennyit küzdöttek, és amiért olyan sok embernek kellett meghallnia..

    Az pedig, hogy a végén összefogtak a cylonokkal, szerintem egy nagyon jó ötlet volt!.. Ami szintén üzenettel bír..:)
    Remélem minnél hamarabb folytattják majd, és minnél hamarabb hozzáférhető lesz a 4. évad zenéje!!!:D
  • Kagemusha #16
    Te sem tudod, mi az, hogy sci-fi... az Urodisszeat mar nem is ajanlom, hogy megnezd...
  • blitzy #15
    Szar??? Hm... na és hogy lehet összehasonlítani a Csillagkapuval? Teljesen más kategória, még csak nem is hasonlítanak. És igenis sokatmondó egy sorozat, nemcsak látványos sci-fi, de elgondolkodtató, filozofikus tartalommal bír, és van egy egyedi hangulata. Na de visszatérve a 4. évadhoz...

    SPOILER!!!

    Ez a 10. epizód aztán egész pörgősre sikerült, ez volt a kedvencem, meg a 7. rész. A végén a Földre érkezés... (kicsit giccses volt az a "megcsináltuk" montázs, az a hősies megkönnyebbülés, túl amcsira sikerül). A vége viszont tetszett, főleg, hogy magyarázat nélkül hagyták a Föld akkori állapotát. De legalább van miért izgatottan várni a következő epizódért. Na de csak jövőre??? Rohadt sztrájkosok. A Volán sztrájk miatt tizedennyit sem káromkodtam.
  • winnie #14
    egész egyszerűen nem kommersz. a csillagkapuhoz nem kell különösebb iq - a BSG viszont sokkal komolyabb, nem csak ticsung-ticsung sorozat. az értelmesebbjének készült. (nekem sem jött be sajnos, de ez kritika rólam)
  • DarkLaca #13
    Személyszerint annyira szar egész, annyira semmitmondó, hogy hihetetlen.Megnéztem pár részt, a haverom kedvéért, de rémunalmas.Úgy gondolom, hogy az 1-2. résznél be lehetett volna fejezni.Ilyen jajj úristen jönnek a szájlonok kicsit Goa'uld beütésű :D Igaz a csillagkapu egyszerűen utánnozhatatlan, és egyedi az összes részében, tehát meg sem közelíti ezt a maszlagot.
  • winnie #12
    "ezek soha a büdös életben nem kerülnek ki a szigetről "

    hehe, intuícióból jeles:) már a 3. évadban kikerültek.