Szekeres Viktor

Bajban a Vámpírkrónikák-sorozat

A Hulunak nem kell a The Vampire Chronicles.

Tavaly nyáron arról számolhattunk be, hogy a Hulu több platformot beelőzve megszerezte az Ann Rice-féle Vámpírkrónikák-könyvek adaptációjának sorozatosítására vonatkozó jogokat, és meg is kezdődött egy széria fejlesztése a regényekből. Mostanra mindez be is fejeződött, a Hulu pedig elolvasva a szkript(ek)et úgy döntött, hogy nem kér belőle.

Rice 2017-ben még fiával, Christopherrel kezdett el dolgozni egy tévésorozat pilotjának forgatókönyvén, mely a The Vampire Lestat, azaz a Lestat, a vámpír adaptációjával indított volna, ehhez a projekthez csatlakozott Bryan Fuller, az egyik legkeresettebb tévésorozatos író, azonban ő idővel ki lett ebrudalva a produkciótól, amit a tévés világban kezdőnek számító Christopher Rice vitt tovább. Úgy tűnik, eredménytelenül. Azonban az IP van annyira ismert, hogy jó esélyt látunk arra, hogy más platform felkarolja azt.

Érdekesség, hogy az elmúlt években Hollywood derekasan próbálkozott a mozis reboot fejlesztésével, azonban nem sikerült használható végeredményt előállítani. Legutóbb a Universal Pictures és az Imagine Entertainment vásárolta meg Anne Rice könyveinek adaptációs jogait, és a tervek szerint az a Josh Boone rendezhette volna a rebootot, aki a Csillagainkban a hiba című regényadaptációval ért el nagy sikert. A tervek szerint Boone forgatókönyve a regényciklus második és harmadik darabján, a Lestat, a vámpíron, valamint A kárhozottak királynőjén alapult volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!