Szekeres Viktor

Új hírek a Pop, csajok, satöbbi sorozatról

A High Fidelity mégsem a Disney+-on lesz látható.

Tavaly tavasszal a Disney+, a Disney tervezett streaming szolgáltatása rendelte be a Nick Hornby regényén, a High Fidelityn, azaz a Pop, csajok, satöbbin alapuló tévésorozatot. A romantikus komédia készítői Veronica West és Sarah Kucserka lennének, a történet pedig egy lemezbolt-tulajdonos nőről (Zoe Kravitz) szólna, aki a kamerába beszélve végigmenne korábbi romantikus kapcsolatain. Eredetileg nem tervezték korhatárosnak a szériát, de az egyre inkább azzá kezdett válni, így a Disney+-ról végül átkerült a Hulura.

A tervek szerint eltávolodnának a sorozatban az írott alapanyagoktól, miközben megtartanák a műfajt, valamint a szellemiséget. Ha valaki nem ismerné az itthon is megjelent könyvet, annak itt a fülszöveg: "Te tudod, melyek voltak életed legfájdalmasabb szakításai?
Rob tudja. De Laura, akivel éppen most szakított, nincsen köztük.
Éppenséggel örül is (egy kicsit), hogy végre szabad: bármikor nyugodtan hallgathatja a kedvenc zenéit, átrendezheti a lemezgyűjteményét... és elmerenghet azon, vajon miért végződik minden kapcsolata szakítással.
Sőt, meg is keresheti azokat a nőket, akik a legfájdalmasabb szakítások ötös listáján szerepelnek. De kiderül, hogy mégsem tud továbblépni. Mert a lemez elakadt Lauránál.
A Pop, csajok, satöbbi sok millió példányban eladott bestseller, egy káprázatos film ihletője (John Cusack felejthetetlen alakításával), és ma már nyugodtan nevezhető a populáris irodalom klasszikusának. Több mint húsz évvel a megjelenése után kellemesen nosztalgiázhatunk is a regény el- vagy újraolvasásával: a nagy része egy olyan lemezboltban játszódik, ahol bakelitlemezek sorakoznak a polcokon, és egy igazi rajongó számára a "zene" - a jó zene! - a legfontosabb dolog az életben, mondjuk, a szerelem mellett.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Hahaha, hát nem megint egy eredetileg férfi szereplővel készült könyv/film lesz nőiesítve?