Szekeres Viktor

A Solo gigabukása bedöntötte a többi önálló Star Wars-filmet?

Lehet, hogy a Disney egy kicsit parkoltatja az önálló Star Wars-filmeket.

Korábban azon elmélkedtünk, hogy a Solo: A Star Wars Story nagy bukása azt idézheti elő, hogy a Star Wars-antológiás filmek alacsonyabb költségvetéssel készülhetnek el majd, azonban most a Collider arról értesült, hogy a tervezett Stephen Daldry-féle Obi Wan Kenobi-film, valamint a James Mangold-féle Boba Fett-mozi fejlesztését is felfüggesztették.

Mindez azt jelenti, ha valóban helytálló az értesülés, hogy a Disney csakis a 9. Epizódra fog most koncentrálni, ami 2019. karácsonyán kerül mozikba, valamint tovább fejleszti a korábban már bejelentett Rian Johnson által készítendő trilógiát, illetve a David Benioff és D.B. Weiss által tervezett filmeket.

Mindebbe egyébként érdekes belegondolni, hiszen annak ellenére, hogy a Solo kegyetlenül alulteljesített és még mindig csak 343 milliós bevételnél jár, a többi film nagyon rentábilis volt, és semmi sem utal arra, hogy egy következő önálló darabot nem fogadnának a nézők érdeklődve. Azonban annak ellenére, hogy a stúdió nagyon megszedi magát a Star Warsszal, ugyanúgy érzékenyen érinti őket a veszteség, és hiába fedeznék a trilógiás bevételek bőven az esetleges bukásokat, már pár milliós mínuszt vagy minimális pluszt sem vállalnak be, annál nagyobb volumenben utaznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #34
    Disney az osszessel leallhatna....
  • NEXUS6 #33
    Mik is voltak ezek a magas elvárások?
    Egy jól sikerült klisés sci-fi, klisés karakterekkkel, klisés poénokkal? Én erre gondolok elvárásként. Szerintem ez nem egy túl magas szint.
    Hát mondjuk ezt sem sikerült szerintem teljesíteni, az új trilógia eddigi részeinek. Fasza.

    A film, az új filmek pont ott buknak, ahol csak a sztenderd megoldásokat kellett volna alkalmazni. És itt most nem arra gondolok, hogy már minden részben valakinek muszáj felajánlani, hogy jöjj velem és uraljuk együtt a galaxist. Vagy valami kis robotnak valami fontos kis bizbazt kell csempésznie az utolsó reményt jelentő emberkéhez. Hát ezeket sajnos pont nem tudták kihagyni. Neeem, a kalandfilmeknek vannak ennél általánosabb kliséi, pl az, hogy kiba módon nem öljük meg a főszereplőket! Aztán a fő gonoszból nem csinálunk pojácát, nem töröljük fel Hux-szal a parancsnoki hidat, miután Poe hülyét csinált belőle, és ez még csak a film első 10 perce! Hogy fog így az a kis 10 éves pöcs is félni ettől a karaktertől, aki most találkozik először a SW univerzummal a nézőtéren tágra nyílt szemekkel. Mennyire jelentőségteljes egy ilyen alak legyőzése? Aztán van olyan finomság, hogy kell egy csapat. A főszereplőket együtt kell mozgatni, hagyni kell hogy a filmet az vigye, hogy a kedvenc szereplők között valami dinamika működjön, barátság, szerelem, féltékenység. stb. Namost pl. Poe, meg Finn összesen kb. 10 mondatot váltott egymással 2 rész alatt és általában a galaxis két átellenes végén vannak, Ray meg kitudja hol kavar. Ez nem egy csapat! És lehetne még sorolni, de minek.

    Az hogy pl. Rájendzsonzon szarik ezekre a klisékre az nem azért van, mert hogy annyira zseni, vagy befutott, hogy megteheti, hanem mert soha nem is ismerte, mert nem is csinált olyan filmet, ami ezeknek a sztenderdeknek megfelelt.
    És ehhez képest a Solo viszont, pont hogy ezeknek megfelelően lett összerakva. Az ezerszer sztárvárszosabb, mint a fősodor két szörnyűsége. Szerintem.
  • CairoJack #32
    Igen, sose volt a SW fizikája reális, ebben igazad van. A baj az, hogy most a saját, korábbi valóságképüket rúgták kegyetlenül tökön.
    Totális öngól az elmúlt 2 film.
  • NEXUS6 #31
    A technikai dolgokba én nem mennék bele, hiszen annyira sose volt HC sci-fi ez a sztori, hogy minden ismert fizikai törvénynek megpróbáljon megfelelni. Gyak soha egyiknek sem felelt meg. :D (Mindenhol az univerzumban kb 1g gravitáció van, az utolsó X szárnyú fedélzetén is, és mindenhol elviselhető légnyomás van, még egy kiba aszteroida járatában is...). Bármeddig lehetne folytatni.

    A genderség, trendiség kérdését én másik oldalról közelíteném. OK legyenek benne nők, a főszerelplők. De mert miért is, eddig nem voltak ilyenek. pl. Leia? Nyilván túl van tolva manapság ez a dolog.
    De OK toljuk túl a csajokat, attól jó lesz, vagy épp az okozza az egyik fő problémát? Szerintem nem feltétlenül.
    Ott van pl. a The 100 sorozat, annyira gender, hogy lemászik a képernyőről, csajok buzik, leszbikusok. De vannak tökös srácok is, meg tuskó csajok is, szal van valami életszerű egyensúly. Abban is mindig meghal valaki, mert az is trendi, de még is van sztori, meg van írva, jó párbeszédek, akár önreflexió a sorozatban. Szal lehet ezt értelmesen is csinálni, nem a genderséggel van a gond. Hanem hogy mellette nincs más! Egy üres csilivili doboz, amiben szemét van. De ez nem a jól sikerült doboz hibája.
  • CairoJack #30
    Egyébként az egész új SW kritikus hibák és hülyeségek sorozata.

    Kezdjük is a sort a PC-vel meg a Gender korrektséggel. Ez papíron nagyon szép, csak a való életben nem jött át. Amikor néztem a filmet, és ronda embereket láttam benne, nem az jött át, hogy "Wáoh, mekkora királyság, hogy eljutott ide Hollywood, hogy már annyira polkorrektek, hogy ronda emberek is vannak a filmben... akik ráadásul főbb szereplők."
    Nem, egyszerűen csak nem tetszett, amit láttam, el lett rontva a szórakozásom (ami elég nagy probléma, ha azért ülsz be egy filmre, hogy szórakozz).
    Egyébként pl a Mass Effect 4 bukásának egyik kulcstényezője volt, hogy ugyan ezt a baromságot meglépték. Egyszerűen nem lehetett a karakterkészítővel egy szép embert összerakni, és a többi karakter nagy része is okádék ronda volt.
    No de vissza a SW-hoz. A feminizmus mint olyan, szintén nem jól jelent meg, mert ismét csak nem volt értelme az egésznek, nem vitte előrébb a történetet, és igazából a film alatt fel sem merült bennem, hogy most egy feminista harcot látok. Az fordult meg a fejemben, hogy "ez de sz*r. Po gyengeelméjű, a nő meg hülye, mindkettőjüknek borzalmas tervei vannak."
    Nekem nincs azzal bajom, hogy ha le akarnak számolni azzal, hogy egy nő csak szexi biodíszlet lehet egy filmben, lehet amellett okos hogy szép (vagy akár ronda) de akkor írjanak neki szuper karaktert, TÉNYLEG legyen okos, legyenek jó tervei, ne erőszakkal keljen át(vissza) vennie az irányítást, hanem tudjon hatni az emberekre. Stb.
    Ezekkel a baromságokkal többet ártottak a nemes ügyeknek, mint a legtöbb ellendrukker valaha is tudná. Köszönhetően a Disney töketlenségének a fél világ utálja ez első ázsiai karaktert, az első "kemény" nőt, stb. És jogosan, mert az alulírott szerepük miatt tönkretették a szórakozásunkat, tönkretették a SW-t. Úgy, hogy nem is az ő hibájuk volt.

    És ha már polkorrektség, akkor miért ábrázoljuk a legfőbb vezért, a legfőbb gonoszt rondának, torznak. Mekkorát ütött volna, hogyha a gonosz a legszebb karakter a vásznon. Mondjuk az év legszexibb férfijúja játssza, belőtt hajjal, pompázatos, királyi ruhában.

    No de ha csak ennyi lett volna.

    1. Starkiller base. Ha van egy olyan eszközöd, ami képes elszívni egy napot, semlegesíti a több millió fokos hőjét, a tömegéből (kb. 300.000-szer olyan nehéz, mint a Föld) származó 300.000 G-s gravitációt, akkor azzal az eszközzel már nem kell napokat leszívnod, odamész a bolygóhoz, azt kilapítod 300.000G-s erővel.
    Totál bullshit.

    2. A pajzsokon át lehet ugrani a hipertérben.
    Akkor a Halálcsillag pajzsain miért nem ugrottak át anno? Vagy, hogy annak kisebb volt, passzentosabb, nem lehetett átugrani rajta. De ezen olyan nagy, hogy át lehet.
    Értem. Akkor minek van rajta pajzs, egyáltalán??? Miért nem csak a fontos helyeket védik pajzsokkal.
    Totál bullshit 2.

    3. A bombák lefelé "esnek" a világűrben. "Bombák". Mikor vannak már rakéták is ám. "Esnek". A világűrben.
    Totál bullshit 3.

    4. Hipertér sebességre kapcsolva giganukleáris töltetett lehet csinálni egy hajóból.
    Oké, akkor egy Millenium Falcon nagyságú hajó felér egy 1 megatonnás, három fázisú hidrogénbombával. Egy X szárnyú meg egy 100 kilotonnással (50-szer akkora, mint ami elpusztította Hiroshimát). Tehát minden jármű, amiben van hiperhajtómű, potenciális tömegpusztító fegyver. Elég egy kapitány, akinek rossz napja van, nem kapott időben fizetést, lelépett az asszony a postással, és egy gomnyomással el tud tűntetni bármelyik bolygó felszínéről egy 20 milliós várost. No problem.
    Csakhogy, akkor mifaxnak is halálcsillag? Nem lenne elég csak felszerelni 20 Tie vadászt hiperhajtóművel? Mindegyik el tudna pusztítani egy nagyvárost.
    Sőt, ha ilyet lehet, akkor már szereljünk fel aszteroidákat hiperhajtóművel, és pusztítsuk el azzal a bolygókat, VAGY magát a Halálcsillagot. Vagy legalább az azt védő pajzsgenerátort az Endor holdján. Minek kommandózni ott lent?
    Lényegében ezzel a fénysebességes ütközéssel sikeresen elérték, hogy az ÖSSZES valaha készült SW film ÖSSZES HARCÁT, (Űr)csatáját teljesen feleslegessé és hiteltelenné tegyék.
    GRATULÁLOK!
    GIGABRUTÁL TOTÁ BULLSHIT 4.

    5. A Supremacy nem képes utolérni egy MC85-t. Rendben van, megvettem, nem képes. Mert naaagy és lassú. Cserébe persze a fegyverei sem közelre, sem távolra nem tudnak lőni. OKÉ. Ezért hát el kell indítani a vadászokat. Akiket azután vissza kell rendelni, mert nem képes már fedezni őket olyan messze vannak.
    Reeendben, de akkor a Supremacy-t kísérő 8-10 csillagromboló miért nem indított el a saját vadászait, mondjuk 8*72-10*72 azaz 576 vagy 720 darab TIE vadász elég jól porrá tudta volna rombolni a lázadók flottáját. Ja, lehet, hogy nem volt már pénze az új rendnek TIE-okra. Minden pénzüket a StarKiller bázisba ölték. Ciki...
    Totál bullshit 5

    6. Erő használat
    Az erő felébred, és minden további nélkül 2 perc alatt kiképzi az új Jediket. Ray elsőre legyőz egy képzett Sith-et, és az elmetrükk is zsigerből megy neki.
    Totál bullshit 6

    7. Hipertér követés
    Ebbe már bele se megyek. Főleg abba, ami ekörül ment az TLJ-ban.
    Totál bullshit 7

    8. Ray kellett, hogy megemelje a köveket a sóbolygó bázison.
    Persze, mert egy katonai bázison "feltehetően" nincs annyi robbanóanyag, lőszer, vagy egyéb hadieszköz, amivel eltakarítható 20 tonna kő...
    Esélyes.
    Totál bullshit 8

    És akkor az apróbb baromságokat már nem is említem, mivel mindkét filmben átlagosan percenként 2 apróbb baromság jutott nekünk, azaz kb. 500 hülyeséget nincs kedvem papírra vetni.

    Ami a lényeg, minden fronton totálisan összecsapott, logikátlan, nézhetetlen katyvaszt csináltak a SW-ból, ami részről részre kevesebb embert érdekel, mert egyre inkább látszik, hogy hülyeség az egész.
  • wraithLord #29
    "Az uj trilogia gyakorlatilag jobb mint az eredeti, csak az eredetinel meg nem voltak magas elvarasok, es konkurencia."

    Technikailag biztos jobb. Viszont tartalmilag sikerült 'a csak a fantáziánkban jó trilógia' anyagából egy darab béna koppintást, utána meg egy förmedvényt összehozni, amiről lesüt, hogy a készítők nem értik és/vagy lesz*rják az egészet.
  • wraithLord #28
    De mi van, ha csak szimplán nem érdekelt elég embert Han Solo? Egyik film sem lett bukás, a Solo film sem. csak kevesebb embert érdekelt, mint azt várta a Disney.

    Egyetértek, hogy az új trilógia egy elcseszett nagy szemét lett, és előbb vagyok arra kíváncsi, hogy Ferinek vajon meglesz-e a tízezer forint a Vindózkilencvenötre a Szomszédok következő részében, mint hogy mi lesz az Ep. 9-ben... (viszont legalább az Ep 9-ben már csak a nagy büdös semmit fogják Johnsonék valagbarugdosni, mert régi karakter már nem maradt szerencsére)... De, a számok nem azt mutatják, hogy az emberek utálnák is ezeket.
  • Sequoyah #27
    Leia egy királynő, Han egy lovag, Luke meg egy varázsló

    Ajanlom nezd meg az eredeti trilogiat. Leila egy elkenyeztetett hercegno volt, Han egy kistilu tolvaj, Luke meg egy tapasztalatlan hulyegyerek. A vegere fejlodtek valamennyit, de sose merhetoek egy lovaggal/varazsloval egy szinten, mindig is huek maradtak az eredeti enjukhoz.
    Egy jo adag nosztalgiaval felturbozott fantaziabeli eredeti trilogiaval hasonlitod oket, nem a valodival, ami egy gyerekmese szintjen mozgott. Az uj trilogia gyakorlatilag jobb mint az eredeti, csak az eredetinel meg nem voltak magas elvarasok, es konkurencia. Hozta is a nezettseget, a Solo az ami bevallotan ossze lett csapva, es ezert bukott.
  • NEXUS6 #26

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.06.22. 22:53:40
  • CairoJack #25
    NEM a Solo film bukott meg. Hanem az Episode 7-8 és valószínűleg a 9.

    Történt ugyanis, hogy bejelentették, hogy lesz SW Ep VII. Mindenki, akinek valaha is jelentett valamit a SW (és akiknek nem, azok közül is sokan) fogta magát és beült rá. Többek között én is. Majd az Ep VII-el kaptunk egy gyenge, gerinctelen, gyáva koppintás mozit, ahol még arra sem volt elég bátorsága és vagy tehetsége a rendezőnek, hogy MÉLTÓ körülmények között nyírják ki például Solo-t.

    Ott ültem és döbbenten néztem, hogy ez milyen sz*r lett.
    Pedig az alap koncepció még jó is lehetett volna. Nyírjuk ki az öregeket, jöjjön egy új generáció. RENDBEN!!! Tegyük ezt. Mert logikus, indokolható, haladni, fejlődni kell. DE!!! Ha már ezt tesszük, tegyük ügyesen. MÉLTÓN! Az új generáció ne hisztis, hülye emo-kból áljon, akik története semerre nem halad, a régi szereplőket ne lecsúszott sz*rdarabként ábrázoljuk! Emberek, ez egy mese, Leia egy királynő, Han egy lovag, Luke meg egy varázsló. Ne elváltan, megtörten, emberi roncsként ábrázoljuk már azokat az embereket, akik 2-szer is megmentették a galaxist, és legyőzték minden idők legnagyobb gonoszát, és rémuralmi rendszerét. Legyenek hősök, ünnepelt katonai vezetők, elnökök, tanárok, ÉS CSELEKEDJENEK nagyot, mikor eljön a haláluk pillanata. Legyenek hűek önmagukhoz. A haláluk legyen fájó, hogy könnyezzek, és legyen dicső, hogy borzongjak.
    Az új generáció pedig legyen még keményebb, mint a régi volt. Ne ilyen "Haló, hall engem?" típusú viccparádé birodalmi tisztektől kelljen már "rettegnem".
    Legyen drámai (lehet közben itt-ott vicces, ezt nem tiltja semmi, de könyörgöm, egy galaktikus háború, emberek, hősök halála legyen már ikonikus, legyen már drámai.
    Ehelyett mit kaptunk? Egy Leiát, aki 30 évvel később is egy 500 fős bázison bujkál, ahelyett, hogy az Új Köztársaság vezető tisztviselője lenne, egy Solot, aki nem hős, katonai vezető, hanem egy lecsúszott - újra - csempész (ami az ő hírnevével koránt sem hihető, mintha a Viszkis rabló ismét rablónak állna - hagyjuk már). Akit ráadásul úgy írtak ki, hogy "Szevasz apa! Szevasz fiam! Puff... halott vagy"... hát az író úr itt igazán alul teljesített.
    Luke meg végül betöltötte a sorsát, amit Owen bácsi szánt neki, farmer lett, alien fórakozmár csecset fej zöld tejért, és egy távolsági skype hívásba belehal (asszem ez idézet volt, bocsi). Bravó. Miközben az új generáció nem csinál semmi említésre méltót. Fel se tudom idézni ki, mikor, mit csinált.
    A végén pedig maradt kb. 16 ellenálló, akiket nem zavar, hogy azon 5000 társuk, akikkel pár nappal korábban elindultak, már mind halott.

    Mindezt úgy, hogy miközben egy mesét, egy szórakoztató filmet nézek, RONDA embereket kell néznem, mert az politikailag korrekt. Hát bocsi, ennek nem feltétlenül egy ilyen filmben a helye. Egy horrorban igen. Meg amúgy is, ha ilyesmire vágyok, megnézek egy ronda emberekről szóló sorozatot a TLC-n.
    Jah, és közben feministának kellene lennem . Amivel nem lenne bajom, ha nem óvodás módon tálalnák, nem 30 évvel elkésve, és nem úgy írnák meg a story-t, hogy ennek a szálnak se értelem, se jelentősége nincsen, miközben teljesen tönkreteszi a film élményemet, ráadásul úgy, hogy igazából fel sem tűnik, hogy valójában ez most arról szól, hogy a feminizmus jó. Csak annyi jön át, hogy "hát ez az egész katyvasz értelmetlen és bűn szar".

    Hát ez mi???

    Ez tudjátok mi? Ötletek hiánya. Kapkodás. Profitéhség.

    STORY. STORY ÉS MÉG EGYSZER STORY.

    Ez kéne ahhoz, hogy jó SW filmeket lehessen gyártani. Nem idióta felkapott kreténeket kéne megbízni, hogy "2 hét alatt találjál ki valamilyen story-t egy Solo (vagy Boba Fett vagy Obi Wan, vagy tökmindegy) filmhez", hanem előbb kellene szerezni egy BAROMI JÓ történetet, abból csinálni egy ÜTŐS forgatókönyvet, és ha ez megvan, na AZT megfilmesíteni.

    Amíg ez nem történik meg, addig ilyen logikai hibáktól hemzsegő, értelmetlen, értelmezhetetlen, borzalmakat kapunk, mint eddig.

    Szóval mi történt? Nem a Solo film bukott meg önmagában, hanem az eddigi Disney filmek, úgy összességében. Folyamatosan kimutatható a nézőszám csökkenése.
    Az elsőt még mindenki megnézte moziban, mert várta a csodát, a másodikat már kevesebben, mert sokan kiábrándultak (mint én), az Ep 8.-ra megint csak beültek picit többen, mivel mindenki abban reménykedett, hogy ki lehet abból a katyvaszból hozni valami jót is. Hát nem, csak egy még soooooookal rosszabb filmet kaptunk. És ez volt az abszolút mélypont, amikor szinte mindenki kiábrándult a SW-ból, és azt mondták, hogy ELÉG!!!!

    ELÉG!!
    Ezért a trágyáért nem adunk ki pénzt. Én speciel odáig jutottam, hogy már ingyen SEM fogom megnézni az Ep9.-et.
    Persze erre megint sokan be fognak ülni, mert ha már 2 részt végigszenvedtek, csak kíváncsiak rá, hogy ebből mit hoz ki a Disney. Elárulom. SEMMIT!!!
    Az Utolsó Jedikkel olyan mélyre lökték a trilógiát, amiből már nem lehet kimászni. KO! Kiütés.
    Logikailag, érzelmileg, karaktertörténetileg, story tellingben mindent, de MINDENT elrontottak, innen már nincs visszaút.

    És hogy pont Rian Johnson kapjon egy trilógiára lehetőséget??? Aki ebbe a feneketlen gödörbe lökte a SW-t? Elárulom, a kutttttya nem lesz rá kíváncsi.

    De ez van, ha valamivel nem tudsz bánni. A Disneynek odaadni ezt az univerzumot, olyan volt, mint töltött fegyvert adni gyerek kezébe.
    Gyakorlatilag megvették a világ egyik legértékesebb márkanevét, a SW-t, majd 4 azaz NÉGY film alatt eljutottak odáig, hogy a milliárdos rajongói bázis milliósra csökkent, és ha pénzt akarnak keresni egy SW filmmel, akkor LE KELL TAGADNIUK, hogy az egy SW film.
    Vicc baszki.

    Innét már nincs visszaút, egy évtizedre elbaxtak mindent. Innen már csak egy komplett restarttal lehet felállni. De előbb ki kell rúgni MINDENKIT, akinek kövez volt az új filmekhez.
    És amúgy itt nem feltétlen a színészekre gondolok (bár igazából sikeresen beleválogattak itt is a tehetségtelenebb - és rondább - fajtába) hanem a menedzsmentre, forgatókönyv írókra, rendezőkre, mindenkire, aki ezekre a szutykokra rábólintott.

    BORZALOM!

    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.06.22. 21:49:09