Szekeres Viktor

A kritikusok és a nézők imádják a Star Wars 8-at, a trollok nem

Rian Johnson új filmje a többségnek bejött.

Ami biztos, hogy a Star Wars: Az utolsó jedik az amerikai elsőnapos mozinézőknek bejött, hiszen a film megtekintése utáni felmérések alapján A-s átlagosztályzatot hoztak ki, ami 5-ösnek feleltethető meg. A kritikusok is hasonlóan vélekedtek, amit jól mutat, hogy a RottenTomatoes-on, ami egy kritikákat gyűjtő kap, 301 véleményhez van link, és ezek közül csak 21 negatív, ami 93%-os mutatót jelent, ami kiemelkedő egy blockbuster esetében.

Azonban éles szeműek észrevehették, hogy mind az IMDB-n, mint az RT-n a useri értékelések kicsit eltérnek a kritikusokétól. Előbbi oldalon jelenleg 7,9/10-en áll a film, míg a Rottenen csupán 56%-on - mindkét eredmény furcsa a reakciók tükrében, utóbbinál nagyobb eltérés a kritikusi véleményektől pedig nem is található a lapon. Nos, első pillantásra a megoldás a trollok háza tájén keresendő., hiszen mindkét oldal useri véleményeit igen egyszerű manipulálni.

Az IMDB-n persze még a kiemelkedő (és éppen ezért gyanús), 5%-os arányt kitevő 1/10-ek ellenére is azt láthatjuk, hogy a nézők majdnem kétharmada szerint szörnyen jó lett a film (8-9-10/10), míg a Rottenes eredményeket nem is nagyon kell elemezni, hiszen a Facebookon azt állítja a Down With Disney's Treatment of Franchises and its Fanboys user, hogy ő manipulálta a felhasználói értékeléseket botok segítségével azért, hogy keresztbe tegyen a Disney-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #37
    Na nem minta Lucas olyan spíler lett volna az I és II-vel...
  • molnibalage83 #36
    Big Fish, Shawshank Redemption, L.A. Confidental, Blade Runner, Heat.

    Elég széles a spektrum?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.12.24. 02:22:17
  • molnibalage83 #35
  • bmw #34
    +1
  • bmw #33
    Nevedhez ujra hu maradtal mint mindig...

    Akinek nem tetszik a film az sir? Mirol beszelsz vazzee??
    A Disney fele verziok sokkal szarabbak mint elotte barmelyik... Mindegyik egy koppintas valamelyik regibol nincs egy loszar otlet sem mit csinaljanak mi a tortenet lenyege stb...
  • kalapos01 #32
    Ilyet sem hallottam még, hogy valaki azon sajnálkozik, hogy a Baljós árnyak készítője, Jar Jar Binks megalkotója nem vett részt a film elkészítésében. Az ember, aki Hayden Christensent tette meg Anakinnak. Adjunk hálát az égnek, hogy Rian Johnson készítette. Nyilván a többség szerint jó film lett, mindig lesznek sokan, akik hőzöngenek (de persze megnézték), gőzöm nincs, hogy nekem bejött volna-e, mert ilyesmiket képtelen vagyok megnézni, de abban biztosak lehetünk, hogy Lucasszal csak rosszabb lehetett volna.

    Most komolyan, George Lucasról van szó! Arról a George Lucasról, aki 40 éve (NEGYVEN. ÉVE.) nem rendezett jó filmet. Nehogymár visszasírjuk.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2017.12.22. 14:05:10
  • Zombee #31
    Kizárták? Magát zárta ki, amikor eladta.
  • Gázfickó #30
    Sajnos Lucas bácsi kiengedte a gyeplőt a kezéből. Eladta (számomra érthetetlen okokból) az egész hóbelevancát a Disney-nek. Ők meg szépen kizárták az öreget az új produkciókból. Ha halott lenne, most ezerrel pörögne a sírjában. Az új SW részek teljes mértékben Lucas-mentesek. Ez meg is látszik rajtuk. A Ctrl+C Ctrl+V Disney (youtube-on rá lehet keresni az újrahasznosított meséikre is pl) új köntösbe öltöztette a jól bevált régi trilógiát, mert hát annyira tele voltak újabbnál újabb ötletekkel. Televerték klisékkel, jellegtelen "színészekkel", becsomagolták friss CGI-be, és újratálalták. Köszönjük...
  • ostoros #29
    Abban vagy lemaradt, hogy Lucasnak köze nem volt a filmhez. Két éve ettől harsog az internet...
  • lammaer #28
    Hát, ha az ilyen lecsúszott stílusú embereknek tetszik akkor megértem hogy miért nem jött be nekem :D

    Igen, komolyan gondoltam amit írtam. Ez egy remixelt, újramikrózott 4. és 5. epizód volt.