Szekeres Viktor

A Pixar legújabb filmje is nagyot bukott nálunk

A Coco sem kellett a magyar közönségnek.

Már megszokhattuk, hogy itthon a Pixar-filmek nem döngetnek bevételi rekordokat, mindössze a folytatásoknak van esélyük arra, hogy olyan kezdést produkáljanak, mint a Madagaszkár vagy a Jégkorszak sokadik részei. Nyáron például a Verdák 3-nak majdnem összejött 50 ezer néző a nyitóhétvégén, de még ez is bőven elmaradt a Verdák 2 90 ezres nézőszámhoz konvergáló kezdésétől.

Nos, a Coco végképp nem érdekelte a hazai közönséget, illetve a gyerekeket. Odakint nagy sikernek bizonyult a mese, itthon viszont csak 20 635-en fizettek be rá, ami 28 millió forintos bevételt jelentett. Ilyen gyengén talán még egy Pixar-film sem nyitott, de például a pár hete vetíteni kezdett Szörnyen boldog család című animációs is több honfitársunkat érdekelte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #9
    nem teljesen van igazad, mert egyáltalán nincs... a kritikus (több ilyen is van), akire céloztam a saját gyerekeivel ment el, és azok sírtak közben és nem a boldogságtól. nevetni viszont nem nevettek. nos, írhatod erre, hogy biztos a gyerekeivel van a baj, bár gyanítom, hogy abban a korosztályban (10-12 éves) még sokkal jobban hasonlítunk egymásra ízlés tekintetében, mint később...
    másrészt majd, ha lesz gyereked, akkor megtudod, hogy a gyerek is néz trailert (reklámot), ha máshol nem, a moziban, és el tudja dönteni, hogy mit akarna megnézni. más kérdés, ha filmkritikus a szülő és kényszeríti, hogy megnézzen valamit...:-D
  • Zombee #8
    A plázamozik közönségének döntő többsége plakátból és címből tájékozódik, meg az előző plakát és cím alapján megtekintett film előtt vetített előzetesekből. A tévés előzetesjelentősége kevés, a többség átkapcsol a reklámblokk alatt. A kereskedelmileg fontos népesség pedig szerintem egyre kisebb arányban néz hagyományosan tévét.
  • zetortraktor #7
    Nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Ha valamire azt mondják, hogy jó és érdekel a stílus/műfaj, akkor érdemes megnézni, mert elég jó a sansz, hogy ne fog jönni. Aki szereti Miyazakit és elmegy egy dicsért, hasonszőrű filmre, annak bejöhet. Gőzöm sem volt róla, mi az a Vörös teknős, de láttam, hogy dicsérik. Megnéztem. Királyság. Ha csak magamra hallgatok, és nem a véleményekre, sosem nézem meg.
  • zetortraktor #6
    " Ugye a gyerekeket a szülők viszik el, és mivel a kritikusok lehúzták, hát nem viszik el."

    Lépjünk túl azon, hogy a kritikusok agyondicsérik a filmet. Ahhoz, hogy felfogd a dolgokat azt kell tudnod, hogy Amerikában például nagy siker. Itthon pedig nem. Ami elég sok Pixar-filmre elmondható volt itthon. Remélem, nem azt gondolod, hogy a magyar szülők kritikákat kezdenek el olvasni, felnőttek kritikáját annak kapcsán, hogy mire viszik el a gyereket?

    Mert ha ezt hiszed, akkor nincs sok gyereked. Ha a kislányod az új Barbie-animációt akarja megnézni, akkor nem fogsz kritikát keresni, mert egyrészt nem lesz, másrészt nem fogja senki 40+-os ember azt írni, hogy milyen jó. És ez a legtöbb animációra igaz. Mármint, hogy a gyerek "Anyuuuu, nézzük meg!"-ezik, anyu meg elviszi.

    Vagy valami mással akarod magyarázni, hogy sok bődületesen rossz animációs film akkora siker itthon?

    Welcome to the real world.
  • Agyturbinikusz #5
    Ha valaki a nevebol es plakatjabol tajekozodik egy filmrol az pontosan az areteg akinek nem valo egy ilyen film. Szerintem a Voros Teknos-t sem nezted meg mert semmi extra nincs a plakatban(mert talan nem is volt) a neveben meg annyi sem. Lehet a sort folyatatni. igaz mindenkinek masra van igenye, de azt az igenyt csak tajekozodassal, es igen sok probalkozassal(igen sok zsakutcaval) lehet kielegiteni. Vagyis azt is tudni kell mit nem szeretunk es MIERT nem szeretjuk, ami at jelenti igen is meg kell nezni legalabb a kategoriajaban.
  • Sequoyah #4
    Ranezesre ilyen jellegtelen meset reg lattam. Nem csoda hogy megbukott, a neveben es a plakatjaban az egvilagon semmit nem latok, ami felkeltene az erdeklodesemet.
    Megkaptak a feladatot hogy most karacsonyra is kell gyerekeknek mese, de otletuk nem volt ra.
  • Csaba161 #3
    Nos, NEM!
    Ugye a gyerekeket a szülők viszik el, és mivel a kritikusok lehúzták, hát nem viszik el.
    De ugye, az iskolai szülőtársak, rokonok, ismerősök hatására, ha dicsérik, mégis elviszi, de mivel ilyenek nincsenek - lásd előző pontot -, hát nincs aki rábeszélje a szülőket, hogy elvigyék.
    Másik lehetőség, hogy a gyerkőc hallja az óvodában, iskolában stb. a többi gyerektől, hogy milyen jó a film, és nyúzza a szüleit, hogy nézzék már meg ők is, de mivel ez sincs az első pont miatt, így nem mennek el az emberek a filmre...
  • kalapos01 #2
    Mert a gyerekek reklámok alapján tájékozódnak. És a gyerekeket nem érdekli, ami ijesztő - ld. még a sok élőhalottas sorozat sikerét, többek között azét, ami két hete megy a mozikba. És mert a kritikusok pontosan tudják, hogy a gyerekek min fognak röhögni. (Kábé mindenen, de nem a röhögésért mennek moziba, hanem a cukiságért.)
  • Ender Wiggin #1
    Ha tényleg olyan poéntalan és ijesztő, ahogy írja némelyik kritikus, akkor nem csodálom, hogy a gyerekeket nem érdekli...