Szekeres Viktor

Mel Gibson már nem érdekli a fiatalokat

Nem teljesített túl jól a mozikban a Hacksaw Ridge.

Hiába jött be a kritikusok után a nézőknek is nagyon Mel Gibson háborús filmje, a Fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge), az amerikai mozikban nem tudott nagyot robbantani, s ezek után esélyes, hogy itthon is gyengén fog szerepelni, hiszen nagyon ritka, hogy olyan filmek fussanak be nálunk, melyeknek odakint nem sikerült. A dráma 2886 moziban 14,7 millió dollár bevételt termelt az első, becsült adatok alapján, amivel a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi toplistán.

Öröm az ürömben, hogy a vetítések után felmérések alapján a nézőknek oda voltak a filmért, átlagban 'A' osztályzatra hozták ki, ami a hazai értelmezés szerint ötösnek felel meg. A közepesen gyenge teljesítményért, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a tinédzserek "feleltek", hiszen a nézők 68%-a 35 éven felüli volt. Jellemző módon egyébként az 50 éven felüliek 'A+'-t adtak átlagban a filmre, vagyis csillagos ötöst.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Az senkinek sem jutott eszébe, hogy a fiatalok nem háborús drámára szoktak moziba menni. Ez 10, 20, 30 éve is így volt.

    Másrészt Mel Gibson jól leszerepelt emberileg, kell 1-2 jó filmet hoznia, hogy a nézők újra felfigyeljenek rá. Az életkor csak egy dolog, Liam Neeson és Denzel Washington is idősebb nála.
  • wraithLord #1
    Végül is érthető, amikor tizenéves voltam, én is elsősorban akkor 40 év körüli színészek filmjeire ültem be a moziba. A 60 feletti színészek általában vagy kevésszer szerepeltek, vagy olyan filmekben, amik annyira nem érdekeltek. Persze kivételt képez most így hirtelen pl. Sean Connery, aki akkor divatos filmekben szerepelt, és bírtam.

    Az idő nem áll meg. Mel Gibson pedig hiába csinál kjó filmet, ha a "mai fiatalok" ingerküszöbe a The Avengersnél kezdődik... :D