Szekeres Viktor

Ismét jön a Titanic

Hamarosan kezdődik a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Április 7-én kezdődik Budapest egyik legrégebbi és a közlemény szerint a "legnagyobb várakozással övezett" filmes eseménye, a Titanic. És a közlemény ezúttal nem túloz, hiszen a Titanic valóban fontos fesztivál, hiszen rengeteg olyan filmet hoz el az ínyenceknek a világ minden tájáról, melyek itthon semmilyen forgalmazásban sem kerülnek.

A fesztivál 23. kiadásának látogatói tíz napon át nézhetnek díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat: öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet. A Titanic szervezői a korábbi évekhez hasonlóan a versenyprogramon kívül öt szekcióba rendezték az idei válogatást: Fesztiválkedvencek, Amerikai függetlenek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Filmdokk. Ezeken kívül rövidfilmeket is vetítenek majd a fesztiválon.

A nyitófilm (április 7., Uránia) az ausztrál Tanna lesz, amely a velencei filmfesztiválon mutatkozott be, és ott díjat is nyert. A film egy ősi, csendes-óceáni törzs világába kalauzol. Megtörtént esetet dolgoz fel: a törzs szigorú hagyományaival szembeszálló fiatal szerelmespár történetét. A zárófilm (április 15., Uránia) pedig a Velencében Arany Oroszlán díjra jelölt A Bigger Splash című olasz-amerikai bűnügyi lélektani dráma lesz Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton és Matthias Schoenaerts főszereplésével. A magyarországi forgalmazó, a Big Bang Media nem tervezi a film mozibemutatóját, ezért a A Bigger Splash-t csak a Titanicon láthatják az érdeklődők. A filmnek több ismétlő vetítése is lesz április 16-án.

Az idei Titanic Filmfesztivál zsűrijének tagjai: Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója (zsűrielnök), Balsai Móni színésznő (Liza, a rókatündér) és Reisz Gábor filmrendező (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!