Szekeres Viktor

Magyar animációs film nagy sikere

Magyar rövidfilm került a texasi SXSW filmfesztivál műsorába.

Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmje képviseli Magyarországot idén a rangos South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon a texasi Austinban. A filmet az egyik legfontosabb észak-amerikai filmes seregszemle a hivatalos rövidfilmes versenyprogramjában mutatja be. Bucsi Réka rendezése francia koprodukcióban készült, a címének megfelelően a szerelemről mesél, és dolgozza azt fel szürreális hangulatú, haiku-jellegű jelenetekkel. A történet egy távoli bolygón játszódik, mely egy külső hatás következtében elkezd átalakulni és hatással lenni az ottani élőlényekre.

LOVE teaser from Reka Bucsi on Vimeo.


A LOVE világpremierje az idei berlini filmfesztiválon lesz, a Berlinale Shorts válogatásában. A berlini után az austini fesztiválmeghívás, amelyet február 9-én este jelentettek be, további fontos szakmai elismerést jelent a fiatal alkotónak. A South by Southwest, azaz SXSW filmfesztivált az SXSW interaktív és SXSW zenei fesztivállal egy időben, 2016. március 11. és 19. között rendezik meg a texasi Austinban. A fesztivál célja a fiatal és friss látásmódú alkotók bemutatása, tehetséggondozás, és szakmai platformok létrehozása a világ minden tájáról ide érkező fiatal tehetségek számára. Az idei eseménysorozatra több mint 70 000 nézőt és szakmabeli vendéget várnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #4
    Az pénzmosás volt.
  • zola2000 #3
    bezzeg régen, amikor még világszínvonalú volt a magyar animációs filmipar ... ma meg csak ilyen kis rövid múvészfilmekre telik tőlünk, meg "kis vuk" szintű borzalmakra milliárdokért.
  • zola2000 #2
    Az első videó (love teaser) elmegy, a második ... nem jött be.
  • gombabácsi #1
    jobbnak tűnik mint az átlag köldöknézős álművészet, ami általában jellemzi a magyar diplomás filmeseket XD