Szekeres Viktor

Már csak pár hónap és láthatjuk a Setét torony-mozifilmet

Elkészül a mozifilm Stephen King fantasyjéből.

Hét hét múlva elkezdődik a Setét torony-mozifilm (Dark Tower) forgatása Dél_Afrikában, a film főszereplője Idris Elba (Roland), a rosszfiút pedig Matthew McConaughey fogja alakítani. A gyors forgatáskezdésnek köszönhetően pedig Amerikában már február 17-én bemutathatják a filmet, ami nem az első regény adaptációja lesz, de azt még nem árulták el, hogy melyikkel kezdik a sort. A legtöbb tipp szerint a harmadikkal.

A filmet Nikolaj Arcel fogja rendezni, aki eddig skandináv filmeket jegyzett, többek között az Oscarra is jelölt Egy veszedelmes viszonyt. Érdekesség, hogy Arcel emellett forgatókönyvíróként is igen termékeny, ő írta például a zseniális Fácángyilkosokat, illetve a Nyomtalanult, a legnagyobb sikerét pedig A tetovált lány adaptációjával érte el. Így nem is meglepő, hogy újraírta az Akiva Goldsman által írt eredeti szkriptet, mely még akkor készült, amikor Ron Howard rendezte volt az adaptációt. A Warner és a Universal kiszállása után egyébként úgy tűnik, hogy a Setét toronyból a Sony Pictures stúdiónál lehet végre valami.
*

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #3
    Ami a bőrszínt és a színészi játékot illeti, tökéletesen egyetértek, noha mondjuk merész húzás lenne a remek, és imádott Zoe Saldana mint Hófehérke (nem is rossz ötlet, tuti megnézném).
    Hogy King-nek megfelelt, sajna semmit sem jelent - bánatomra sok könyvének filmadaptációja bizonyítja ezt.
    Hogy aztán Idris Elba...? Na ettől tartok kicsit, de őszintén remélem, hogy tévedek. Igazából ez a színész nekem - egyelőre - se íze, se bűze...
    Komoly összegbe merném fogadni, hogy a harmadik rész lesz az alapja a filmnek, talán az a leg filmszerűbb az összesből.
  • kalapos01 #2
    Miért változtatták volna meg? A Roland férfi név. Az meg szerencsére rohadtul lényegtelen, hogy milyen színű a haja vagy a bőre, az számít, hogy milyen színész. Ha Kingnek megfelel, a készítőknek megfelel, akkor a többségnek biztos, hogy meg fog.
  • Ender Wiggin #1
    Roland fehér karakter volt a képregényben, erre tessék nem lesz az a filmben... Fura. Még szerencse, hogy a nemét nem változtatták meg.