Szekeres Viktor

Új Dungeons and Dragons-mozifilmet készítenek

Lehet, hogy már jövőre láthatjuk az új D&D-mozifilmet.

Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy 2000-ben már készült egy botrányosan rossz, élőszereplős Dungeons and Dragons-mozifilm Jeremy Irons, Marlon Wayans és Thora Birch főszereplésével. Az idehaza Sárkányok háborúja címen kiadott film 45 millió dollárból készült, és összességében világszerte 34 milliós bevételt termelve szerepelt le. Nemsokára a Warner Bros. kiköszörülheti a csorbát, ugyanis a rájuk visszaszállt jogoknak köszönhetően belevághatnak egy új D&D-filmbe.


Lezárult ugyanis a jogokért folyó pereskedés a Sweetpea Entertainment produkciós cég és a Hasbro játékkiadó között, ami valójában arról szólt, hogy a Warner vagy a Universal stúdió kaphatja-e meg a megfilmesítés jogait. A WB Pictures kreatív fejlesztési vezetője, Greg Silverman be is jelentette, hogy azonnal meg is kezdik a Dungeons & Dragons-mozifilm előkészítését, hiszen David Leslie Johnson (A titánok haragja, Démonok között 2) már korábban eladta forgatókönyvét a stúdiónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nos #8
    Sajnos a legjobb történetből is lehet gáz forgatókönyvet írni. Remélem nem az előző gárda fogja ezt megcsinálni.
  • Dagohun74 #7
    Dragonlance sorozat az nagyon állat lenne. Rongyosra olvastam őket.
  • dartois83 #6
    Én is nagyon bíznék egy olyan mozis érában, amikor már bátran, de kellő odafigyeléssel nyúlnának akár sci-fi, akár fantasy remekművekhez. Nagyon jó etalon a Trónok harca, habár már eléggé eltér a könyvtől, de színvonalas a színészi játék és a kivitelezés. Sajnos azonban a gung-ho akcióra és sokadik remake-re van kereslet (legalább is ezeket készítik), vagy pedig a teljesen érdektelen művészfilmekre. A sci-fi és fantasy filmek megfilmesítésénél pont ezt a két dolgot kellene megfelelően adagolni: pénzt jó színészekre és megfelelő vizuális megvalósításokra (hogy ne legyen olyan Sci-fi Channel-es házi tv-sorozat-szerű), ugyanakkor kellő időt és teret kell engedni a kicsit lassúbb és gondolkodtatóbb, igazi esztétikai élményt nyújtó részekre. Így lehetne pl. filmre vinni a Dűne vagy az Alapítvány könyveket.
  • Atisz #5
    Valóban, nem lenne rossz egy Dragonlance mozi (persze csak egy olyan elkötelezett és alapos rendezővel, mint pl. Peter Jackson), vagy egy Baldur's Gate adaptáció. A Gyűrűk Ura után úgy tűnt, hogy felfutnak a fantasy filmek, de Hollywood többnyire csak gyerek fantasykkel próbálkozik.
  • paby88 #4
    a káosz sorozatnak is fasza jó sztorija van szerintem és magyar ráadásul
  • sárkánylovag #3
    Hát a rajzfilm az elég gyenge lett belőle. Meg fantasyt sokszor gyerekesre csinálják.
    Az a baj ezekkel a filmekkel hogy kisköltségvetésből készülnek, ezért gyenge a render és érzed hogy nem valóság. A Trónok harcánál nem érzed.
    A Dragonlancenak is csak akkor lenne értelme ha nagy költségvetésből készülne.
    Pedig az AD&D volt a legjobb rendszer régen.
  • dartois83 #2
    Bizony, azt én is nagyon megnézném. Nem sok fantasy-t olvastam, de a Sárkánydárda-sorozat ott van a polcomon.
  • Dewri #1
    Simán csak filmre kéne vinni a Dragonlance regényeket. Rengeteg van és mind nagyszerű sztori. A mai technikával és némi pénzzel simán Gyűrűk Ura-szorongató filmeket lehetne alkotni. Ehelyett kapunk majd megint valami sehova nem illő fantasyt, ha szerencsénk van akkor nem B kategóriás látvánnyal és felejthető karakterekkel...