Szekeres Viktor

Van isten? Magas korhatárt kaphat a Wolverine 3

Lehet, hogy megtörténik a csoda, és egy jóval erőszakosabb Farkast láthatunk a mozikban?

Sok rajongó húzta a száját, amikor kiderült, hogy az önálló Wolverine-filmeket is PG13-as korhatárra lövi be a Fox stúdió, s nem kockáztat a legmagasabb kereskedelmi besorolással, az R-rel. Azonban a minap, a Fox Toy Faires (ez egy játékvásár) prezentációján az alábbi tájékoztatóra lehettek figyelmesek a résztvevők. S ha hinni lehet a szóróanyagnak, akkor a harmadik Farkas-film megkapja az R-es besorolást - legalábbis ez az elvárás a stúdió részéről.

Ki tudja, talán ez kell ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek a karakterről szóló filmek. Az első, az X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine) ugyanis Amerikában 180, a világ többi részén pedig 193 millió dollár bevételt termelt, a folytat, a Farkas (The Wolverine) viszont hazájában csúnyán visszaesett bevétel tekintetében, mindössze 133 millióig jutott, cserébe viszont nemzetközileg lett sikeresebb (282 millió dolláros bevétel).

Magáról a filmről egyelőre annak ellenére nem lehet sokat tudni, hogy már csak alig egy év van elvileg a premierjéig, jelen állás szerint erre 2017. március harmadikán fog sor kerülni. A főszereplő természetesen Hugh Jackman lesz, a rendező ismét James Mangold, a forgatókönyvet pedig David James Kelly írta.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stoppos #7
    Én emlékszem rosszul, vagy már ott helyben belemártották valami szarba, azt le is lett tudva a probléma?
  • ostoros #6
    Így igaz. Számtalanszor resettelték már a képregényes univerzumokat.
  • BrockSamson #5
    Elviekben bejatszhatjak azt, hogy Az eljovendo mult napjainak idoutazasa ujrairta a jelent, es a masodik Farkas (bleh) film meg se tortent, vagy maskepp zajlott le.

    Amugy elozo ket filmnek gyalazat volt a forgatokonyve, szoval azon kene javitani.
  • Ender Wiggin #4
    Ahogy elvesztette az óriái baromság volt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valami még ennél is nagyobb baromsággal kapja vissza. De lehet, hogy csontot növeszt és bont, amennyi esze van a forgatókönyv íróknak...
  • Rita79 #3
    Kiváncsi vagyok, hogy a 2. részben elvesztett adamantium karmokat hogy "szerzi" vissza.
  • kalapos01 #2
    Az isten szónak létezik tulajdonnévi és köznévi használata is. Tulajdonnévként nagy kezdőbetűs, a zsidó és keresztény/keresztyén vallás Istenét jelenti, köznévként általános jelentésű, ilyenkor kisbetűs. Ezt az alapelvet persze nem könnyű mindig megtalálni, mert a jelentések összefonódnak. A mindennapi írásgyakorlatban, így pl. a szólásokban, állandósult szókapcsolatokban, köszönési formulákban, egyéb frazeológiai egységekben is általában köznévként kezelendő, így kisbetűvel írandó az isten, pedig gyakorta tulajdonnévi értékű.

    Az adjisten, adjonisten például köszönésformák, lexikalizálódott szókapcsolatok, amelyeket írásban is jelölünk, egybeírással. A ne adj’ isten (adjon isten!) esetében ez a lexikalizálódási folyamat még kevésbé erőteljes, itt még a különírt formát tartalmazzák a szótárak is. Ez utóbbiakban az Isten nagy kezdőbetűs írásmódja is indokolt lehet.

    További példák a kisbetűs köznevekre, szólásokra: biz’ isten, édes istenem!, hála istennek!.

    innen: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/blog/show/isten-tuladonnev-koznev
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.02.19. 13:28:02
  • tomboy013 #1
    Az Isten szót ebben az értelemben nagy betűvel kellene írni. Szomorú, hogy ennyit sem tud a cikkíró.