Szekeres Viktor

Nem lett rossz, mégis megbukott a magyar, rendvédelmis film

Korrekt lett a Veszettek, de ezt csak pár ezren tudjuk.

A kényesnek tűnő témája ellenére nem lett rossz Goda Krisztina új filmje, de mint a Víkend esetében is bebizonyosodott, a nem komédia műfajú közönségfilmeket sokkal nehezebb eladni a hazai közönségnek, s bizonyos a Veszettek is nagyot bukott. (Más kérdés, hogy a "nem lett rossz" távol áll a "jó"-tól.) A Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem és a Kaméleon rendezőjének új filmje kiemelt premiert kapott itthon, 54 moziban kezdték el játszani, azonban csak 3016 jegyet adtak el rá, ami 3,9 millió forint bevételt jelentett.


Ha belegondolunk, akkor ez döbbenetesen alacsony vászonátlagot jelent, hiszen azt jelenti, hogy a teljes hétvégén (ami egyébként hosszú hétvége is volt) egy mozira 56 néző jutott, vagyis egy napra 14, ami ha napi átlagosan 4-5 előadással számolunk, előadásonként 3-4 eladott jegyet jelentett. Természetesen voltak tömöttebb vetítések is, de ezt kompenzálandó minden bizonnyal olyanok is akadtak, melyekre senki nem ült be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dewri #9
    A Kis Vuk után már minden mindegy, azt nem lehet űberelni...
  • ElNano #7
    Most komolyan, kit érdekel egy ilyen szélsőségesen egyoldalú hazugság- és ferdítéshalom? Már az alapsztoriból kitűnik, hogy már megint „nevelni” akarják a magyart, hogy ezt így gondolja rosszul meg úgy rasszista, ha bizonyos dolgokhoz úgy áll hozzá. Csak hát ezt most már szép lassan mindenki kiröhögi, és az van, hogy minél inkább nyomatják ezeket a témákat, annál többen fordulnak el a közvetítendő (rongy) eszméktől, mert a napi életük, a tájékozódásaik, a tapasztalataik (és nem előítéleteik) alapján építenek fel egy látásmódot, ami életszerű módon szöges ellentétben áll mindazzal, amit a másik oldal próbál – szerencsére most már egyre sikertelenebbül – lenyomni az emberek torkán. Ez a film kb. arról szól, hogy rohadt nácik, bántják a szegény, ártatlan kisebbséget. Na, ezt csaknem mindenki kiröhögi és senki nem kíváncsi erre a torz hazugságbeszédre. Jó dolog, ha az összes hasonló „alkotás” a totális érdektelenség és közöny csődjébe fullad. Lehet ezt a mocskot erőltetni, de mintha kezdene működni a nép immunrendszere.
  • Serutekin #6
    Mi van az sg befektetett ebbe a mocsokba? :D Na jó való igaz nem rossz hanem botrányosan egysíkú szar. Sajnos ezt is a mi zsebünk bánta
  • grobs #5
    Kopasz tesók, "vegyes" szerelem. Tök eredeti ötlet. Nagyon gyenge trailer, trailer alapján hiteltelen színészek, magyar megvalósítás ... és van aki csodálkozik az érdektelenségen.

    Egy vígjátékba elég néhány poén, egy-két kedvelt szereplő és limonádénak szombat délután elmegy. Egy ilyen filmbe több kell, és ez nem megy a magyar filmeseknek.
  • SecuRicsi #4
    Pofátlanul ellopták a Rosszfiúk és a Hullám sztoriját. Én inkább nem is fogom erőltetni a megtekintését...
  • Paddy #3
    Őszintén csodálkozik ezen valaki? Leszögezném, hogy még nem láttam a filmet, ha megnéztem írok ide egy velősebb hozzászólást az egészről.

    Már eleve a téma és annak megközelítése bukásra ítélte ezt a filmet, nem is beszélve a vérnyomás növelő több, mint 700 millás büdzséről, amiben az én adóforintjaim is benne vannak, mert állambácsi olyan rohadt nagylelkű volt a témával kapcsolatban.

    Ha a valóságról akartak volna filmet forgatni akkor, az "Öregezők" címet kellett volna a filmnek adni. Az állam által adott összeg feléből egy korrekt, megrázó és minden tekintetben magas nézettségű művet lehetne összedobni, ami napjaink holokausztját abból a szemszögből ábrázolja, amit a libsik, "civilek" és "demokraták" épp ésszel képtelenek felfogni.
  • Dynamic #2
    Nem is a téma zavar, illetve mivel nem láttam a filmet, korai lenne a szokásos fasisztázós/cigányozós közhelyeket idehányni, de amit a trailerben színészet címén művel 1-2 ember Fenyővel az élen, az kritikán aluli.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2015.10.28. 09:38:27
  • Csaba161 #1
    Mert ki a fasz kíváncsi Tolvaj Orbán magánhadseregére?