Szekeres Viktor

Már 95 millió Facebook-követőben sem lehet bízni...

Hiába lesik sok millióan Vin Diesel minden egyes szavát, a filmjét már nem szívesen nézik meg.

Vin Diesel egészen vasárnap délutánig még reménykedhetett abban, hogy mágikus módon meglódul új filmje, Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter) iránti érdeklődés Amerikában, azonban a színész végül azt konstatálhatta szomorúan, hogy mit sem ér a közösségi média ereje. Hiába van ugyanis Dieselnek 95 millió követője, ha azok nem igazán mobilizálhatóak még akkor sem, ha kedvencük új filmje kerül a mozikba.

A gyenge pénteki debütálást ugyan némi emelkedés követte szombaton, de az egész hétvégére vetített becslések szerint a Halálos iramban-széria gigasztárjának fantasyje mindössze 10,8 millió dolláros bevétellel kezdett, ami a majdnem 80 milliós költségvetéshez képest igencsak szerény, ráadásul így valószínűleg rögtön arra is keresztet lehet vetni, hogy elkészüljenek a tervezett folytatások. A legpesszimistább jóslatokat is alulmúló amerikai start mellett a nemzetközi indulás sem volt túl erőteljes, 53 piacról 13,4 millió dollárt folyt be a helyi mozik kasszájába. Az pedig, hogy még a legnagyobb rajongók is csak B- osztályzattal (4 alá) díjazták Diesel erőfeszítéseit a filmben, arra utal, hogy Az utolsó boszorkányvadász hamar kikopik a mozikból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    Valószínűleg nem lényegtelen, mert a Riddick-et is előtte forgatta, és itt nem csak a FF7-ről van szó. Volt előtte egy 4-5-6. rész is, egyre növekvő bevételekkel. Vin Diesel (és Paul Walker) visszatérése elsőre megduplázta a bevételeket, nem mondanám, hogy nem változott - még akkor se, ha ezen kívül csak az xXx és a The Pacifier tudott igazi nyereséget termelni. Bár talán a Riddick folytatások sem voltak veszteségesek, igaz, túl sok pluszt sem hoztak.
  • zetortraktor #6
    Éppen ezért teljesen irreleváns, hogy hányadik az FF7, mint ahogy az ő helyzete színészként sem változott semmit tavalyhoz vagy tavalyelőtthöz képest, amikor az FF7 még nem került mozikba. Főleg, hogy ezt a filmet is akkor forgatta.

    Lefordítom: amit írt a kolléga, teljesen lényegtelen.
  • Zombee #5
    Feltételezem többet keresett azzal az egy filmmel, mint amennyit te és a leszármazottaid generációkon át sem fognak összesen sem. :)
    Valószínűleg az előző részek sikere felnyomta az ő gázsiját is a FF filmekben, ami aligha lesz kevesebb a FF8-ban. El kell fogadni, hogy ha valaki egy ilyen jövedelmező sorozatban játszik, az sokat keres, pláne ha abból a 7. rész minden idők 5. legnagyobb bevételt termelő filmje. Szóval egy kicsit azért neki is számít a FF széria sikere.
    És mellette bevállalhat olyat is, ami neki tetszik. Pl. várható volt, hogy a Riddick sem lesz átütő siker.
  • zetortraktor #4
    És mivel ő se nem stúdió, se nem büfés, se nem mozi, ezért miért is számít?
  • tigeroo #3
    neki ez már csak hobbi, a furious 7 a világ 3. legtöbb bevételt termelő filmje lett.
  • Zombee #2
    Nem szükségszerű, hogy a Halálos iramban rajongók erre is özönlenek. A Riddick filmek is csak mérsékelten sikeresek.
  • dzsagon #1
    lesi a faszom minden egyes szavát