Szekeres Viktor

Csak pocsék filmeket mutattak be múlt héten

Hatalmas beégések várhatóak a héten az amerikai mozikban, ha a közönség hallgat a kritikusokra.

Gyászos hete van az amerikai moziknak, ugyanis mind a négy nagy premier irt gyengének tűnik, legalábbis, ha hihetünk a kritikusoknak. (Ha nem hihetünk, akkor viszont pazar a hét, hiszen négy zseniális bemutatóban részesülhetett a közönség.) A RottenTomatoes elnevezésű kritikagyűjtő oldal alapján kiderül, hogy Az utolsó boszorkányvadász, a Paranormal Activity: The Ghost Dimension, a Rock The Kasbah, valamint a Jem and The Holograms egyaránt nemtetszést illetve extrém esetekben undort váltott ki az ítészekből.

Nem is nagyon érdemes részletezni a konkrét eredményeket, de hírünk írásának pillanatában Vin Diesel fantasyjére 74 kritika futott be, melyek közül 11 pozitív és 63 negatív. A horrorszéria legújabb darabja még rosszabb fogadtatásban részesült, hiszen ott 38 véleményből csak 5 lett kedvező, 33 kedvezőtlen. Billy Murray "bohóckodása" végképp mélypontot jelent (76 kritika - 6 pozitív, 70 negatív), s a régi animáció feldolgozásának készítői sem lehetnek igazán büszkék (49 kritika - 10 pozitív, 39 negatív).

Az amerikai közönségnek az a nagy mázlija, hogy pont ezen a héten kerül a széles közönség elé a Steve Jobs is, melyet eddig csak pár moziban játszottak. És Danny Boyle, illetve Aaron Sorkin ezúttal is hozta magát, hiszen a film jelenleg 85%-on áll az RT-n: a 166 hivatalos kritikából 141 lett pozitív, s mindössze 25 elégedetlen véleményt olvasni róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!