Szekeres Viktor

Egy rebootra cuppantak rá a magyarok

Itthon a Vakáció könnyedén győzte le a Kész katasztrófát.

Magyarországon a hétvégén a vakáció utolsó hetében legtöbben a Vakáció című komédiára fizettek be, a 47 moziban vetített reboot komédiára a nyitóhétvégén 33 905 jegyet adtak el, ezzel 44,5 millió forint bevételt generálva a moziknak és a hazai forgalmazónak. Ez a teljesítmény kifejezetten jónak számít és természetesen jó volt a hétvégi toplista első helyére is. Ugyancsak új komédiaként debütált itthon a hétvégén a Kész katasztrófa is, azonban a film 37 moziban mindössze 8 266 nézőt érdekelt, és a 11,4 milliós bevétel csak az ötödik helyre volt elegendő.

Érdekesség, hogy a két komédia Amerikában éppen ellenkező utat futott be. A Kész katasztrófa július 17-én debütált és 30 millió dolláros nyitóhétvégi bevételre tett szert, mely 105 milliósra nőtt meg, míg a július 29-én mozikba engedett Vakáció 14,7 milliós start után jelenleg 55 millió dollárnál jár. Ahogy nálunk, úgy az Amerikán kívüli piacokon is a Vakáció szerepel jobban, hiszen a mai napig a Kész katasztrófa csak 24 millió dollárt gyűjtött nemzetközi viszonylatban, a Vakáció pedig már most 26,5 milliónál jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #3
    A Kész katasztrófában, még verbális humornak sem láttam sok nyomát. Egyedül LeBron James volt az, aki mind a verbális, s mind a szituációs humort szolgáltatta. A két főszereplő humortalan, savanyú játéka kiábrándító volt. Nem beszélve a drámaiságról. Ha már a humor nem ment.
  • kalapos01 #2
    Vagy egyszerűen azért, mert az egyik intelligensebb és verbális humor, a másikban pedig szarban fürdenek és az vicces, hogy valakinek látszik a farka. Naná, hogy az utóbbi fogja érdekelni a többséget.
  • Cyberdog #1
    Nem csoda. A Kész katasztrófa, amúgy egy kész katasztrófa. Jellegtelen, unalmas. Humortalan lenne, ha nem játszana benne LeBron James. Azt az 1%-nyi humort ami a filmben van, azt Ő szolgáltatja. Nem ér meg egy mozit.

    A Vakáció, tűrhető. Nem közelíti meg a 80-s szériák humorfergetegét, de azért jócskán akad benne humor, ami még üt is. Szórakoztató, de azért annyit nem ér, hogy kifizessem érte két mozijegy árát (az asszonyt, inkább elviszem sétálni, meg vacsorázni és ha akar még, akkor táncolni). Tartalmasabb szórakozás.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2015.09.03. 20:47:50