Szekeres Viktor

Megvan, melyik minden idők legérdektelenebb filmje

Jóformán senkit sem érdekelt Amerikában a Miénk a világ.

Akadnak esetek, amikor a magyar filmforgalmazók nagyon jó érzékkel vásárolnak meg egy külföldi filmet, hogy itthon bemutassák és korrekt bevételre tegyenek szert vele. De előfordul az is, hogy mellényúlnak. A Freeman Film esetében minden bizonnyal ez utóbbi eset forog fenn, hiszen már jövő héten, alig pár nappal az amerikai premiert követően bemutatják nálunk is a Miénk a világ (We Are Your Friends) című DJ-s filmet Zac Efron főszereplésével, mely olyan szinten hidegen hagyta Amerikát a hétvégén, mint élőszereplős film még soha.


Az, hogy melyik film érdekli legkevésbé a közönséget, általában nem a bevételi adatok alapján szoktuk kijelenteni, hiszen akadnak 1 moziban bemutatásra kerülő alkotások is. Erre a legalkalmasabb módszer a vászonátlag, az, hogy egy vászonra átlagosan mennyi bevétel jut, vagyis a termek kihasználtsága. És a We Are Your Friends hétvégén történelmi mélypontot produkált, hiszen az első becslések szerint 2333 moziban mindössze 1,8 millió dollár bevételt termelt, ami egy vászonra lebontva csupán 772 dollár. Márpedig ennyire alacsony vászonátlagot eddig csak két animáció, az Oogieloves In The BIG Balloon Adventure (206 dollár), illetve a Delgo (237 dollár) produkált. Ezzel egyébként a P2 - A rettegés új szintje című thrillert taszította le az élről.

Érdekesség egyébként, hogy a film fő előzetesét a YouTube-on több, mint 8 milliószor nézték meg, így valóban elmondható, hogy rettenetesen kevés embert győzött meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Tényleg gyalázatos szereplés, a sok moziban vetített filmek közül ennél kevesebb bevételt nem nagyon termelt más. A két, cikkben is említett animáció, meg tavaly a Fűrész 10 éves jubileumi bemutatója. Olyan filmek előzték meg, mint a Pluto Nash, a Kull a hódító, Power Rangers... :)
  • wraithLord #4
    Ha a trailer első felét lehagyták volna, nem lett volna rossz.

    Más kérdés, hogy engem nem kifejezetten érdekel. Nem feltétlenül a téma, hanem a megvalósítás miatt.

    #1 Etinger:
    Valóban nem a legérdektelenebb film, mivel nem döntött negatív rekordot. És hírérték alapján sem a legérdektelenebb, mivel a film bevétel szempontjából meglehetősen átlag alatti.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.08.31. 23:20:20
  • Zombee #3
    Bár itthon még lehet sikeres, volt már rá példa, talán a kislányokat is beviszi a szerelmes hangjegyes csóka, bár nem tudom, szokta-e még adni a tévé.
  • Zombee #2
    Biztos amikor látta a hazai forgalmazó, hogy ez valami nagyon nagy bukta, befizetett egy reklámra. Ami meg így sikerült, az internet korában már nem lehet leírni, hogy kasszasiker, mert fél pillanat alatt kiderül, hogy nem, más oldalakon is külön cikket kapott, hogy csúnyán hasra feküdt a film. Rottentomatoes-on a kritikusi és nézői pontok is 50% alatt vannak, szóval elélg egyértelmű, hogy legfeljebb egy nagyon gyenge közepes a film, erősen kétlem, hogy pusztán a téma lenne érdektelen ennyire.
  • Etinger #1
    Hát a legérdektelenebbről valószínűleg nem írna az SG. Pont attól érdektelen valami, hogy még egy cikket sem ér meg :)