Szekeres Viktor

Remek scifi-regényből lesz tévésorozat

Újabb jóféle scifiből lehet tévésorozat.

A Universal Cable Productions megvásárolta Robert Charles Wilson Spin (Pörgés) című regényének tévés adaptációs jogait, majd pedig eladta azokat megvalósítás céljából a Syfy csatornának, mely el is kezdte a széria pilotforgatókönyvének fejlesztését. És ha ez a szkript jól sikerül, akkor jöhet is a sorozat berendelése, s talán már 2016-ban képernyőre kerülhet a 6 részes első szezon.

A Pörgés története, a regény hazai kiadása szerint a következő: "Egy októberi éjszakán a tízéves Tyler Dupree döbbenten nézte végig, ahogy a csillagok sorra kihunynak az égen. Az űr egy csapásra valóban üres lett. Tyler azóta felnőtt, és ahogy valamennyi embernek a Földön, neki is meghatározó élményévé vált a Nagy Elsötétedés néven elhíresült jelenség. A Nap csupán egy halvány korong az égen, a Hold eltűnt, a mesterséges űrobjektumok pedig kivétel nélkül lezuhantak, és maradványaik olyan vénséges-vénnek tűnnek, mintha a nyilvántartottnál sokkal régebben keringtek volna bolygónk körül. Kutatók próbálják megfejteni a rejtélyt, és amire bukkannak, az tragikus jövőt vázol föl az emberi faj előtt: a Földet egy idegen lények építette fal szigeteli el a világegyetem többi részétől, és odakint sokkal gyorsabban telik az idő - egy nap alatt mintegy százmillió év! Ebben az iramban csillagunk életéből nem lehet több hátra negyven esztendőnél!
Robert Charles Wilson regénye egyszerre sodró SF-thriller, szerelmi történet és apokaliptikus vízió, de mindenképpen csúcsminőségű irodalmi mű. Ebben az olvasókkal a kritikusok is egyetértettek, így a könyv nemcsak bestseller lett Amerikában, de elnyerte a rangos Hugo-díjat is.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #21
    Az elsot olvastam, nem volt rossz regeny, es ugyan megvannak a folytatasok, de meg nem alltam nekik.
    Amugy pont amiatt lehetseges sorozatot csinalni belole, hogy nem tartalmaz kifejezetten sok vizualis elemet, inkabb gondolati es erzelmi vonalon mozog. Sajnos ez azonban nem mindig koti le a nezok nagy tomeget.
  • leobarnat #20
    "Szerintem te vagy a hülye.
    Írt egy fizikai abszurditást ami a regényt illeti, és erre elkezdtél puffogni neki.

    Majd amikor a SYFY SCIFI bakiját meggyónta, elkezdtél tovább pampogni, hogy abban miért lennél te a hibás."

    SyFy Sci-Fi bakimat elismertem és ez utal bocsánat kérek attól akit megsértettem.
    A gyerek az "abszurditás" mellet " segghulye" -nek nevezte az írót, amitől kiakadtam és rászóltam. Erre ő, azzal a céllal h. elterelje a figyelmet róla belekapaszkodott az én bakimon illetve rám fordította a sértegetést.
    Nem neveztem senkit hülyének, segg hülyének v egyéb rossz tulajdonságot nem adtam, illetve nem pufogtam/pampogtam/baszogattam hanem szépen normálisan írtam, és megkértem őt h. fejtse ki nekem az érveléseid/sértegetéseit.
    Te sem különbözöl tőle ha sértegetéssel kezdődik a megjegyzésed.

    Visszafordulva a témához, 14 s megjegyzés is elolvasva a regény alapgondolata gyanúsan hasonlít az egyik Star Trek Voyager részének a témájára ami 2000 ben jelent meg ( 6 évad 12 rész - egy szempillantás alatt ) és ami szerintem az egyik legjobb rész volt :D. Így pláné el kell olvasnom azt a könyvet :). Ki tudja lehet h. az író onnan kapta meg az ihletet .?
  • VolJin #19
    Szerintem te vagy a hülye.
    Írt egy fizikai abszurditást ami a regényt illeti, és erre elkezdtél puffogni neki.

    Majd amikor a SYFY SCIFI bakiját meggyónta, elkezdtél tovább pampogni, hogy abban miért lennél te a hibás.

    Úgy nagyjából lövésed sincs miről beszél.

    Ezért te a szemszögéből nézve hülye vagy.

    És még igaza is van.

    Az egy más kérdés, hogy a regény szerint a membránnak van egyfajta szűrő szerepe is. Ezzel lehetett volna érvelni, csak érteni is kellene, hogy miről is van szó...
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.06.26. 02:15:37
  • sirpalee #18
    Attol fuggetlenul, hogy meg van magyarazva a konyvben ez a problema meg mindig nem jon be az alap gondolat. Ez van, volt mar jobb es erdekesebb is sci-fi-ban.

    Abban igazad van, hogy elobb kicsit utana kellett volna neznem. Ugyhogy mea culpa.

    Viszont sajnoa nem tudom megallni az olyan emberek baszogatasat akiknek az egyetlen ervuk az, csak akkor kritizalj ha te is irtal hasonlot. :) Gyengeseg, tudom, de hulyeket szeretem bottal piszkalni, szorakoztatoak a habzo szajas reakcioik.
  • leobarnat #17
    Én már nem figyelek rá .... nincs lehetőség rendes tárgyalásra ... nem hagyja abba a sértegetés.
    Felkeltettétek az érdeklődést erre a könyvre, most már muszáj elolvasnom :D !
  • Banderas1990 #16
    Azért itt valójában tényleg te léptél át először egy határt, azzal hogy a regény olvasatának hiányában, segghülyének nevezted az írót. Jó, utána valóban visszavontad, de addigra már kettőtök vitája régen elmérgesedett, amin a syfy "szóbotlás" sem segített. Szerintem egyszerűbb lenne ha mindketten "tennétek egy lépést visszafelé" és béke lenne.

    Egyébként a regényben meg van magyarázva, hogy a membrán egy amolyan "védő ernyő", amely leárnyékolja a Földet az időgyorsításból adódó hirtelen napszakváltások és a hatalmas méreteket öltő sugárzás elől, hisz anélkül ahogy te is írtad, minden élőlény elpusztulna. Tehát a sugárzást olyan mértékben és formában engedi át, hogy a bolygó éghajlata nagyjából hasonlítson az eredetire.
    Egyébként a végén
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    maga a membrán nem szűnik meg, kizárólag az időgyorsítás. Hisz a Föld addigra már jócskán kívül került az élhető sávból.


    A regény nekem nagyon tetszett, de nem tudom, TV sorozat formájában miként tudják majd átadni a történetet, úgy hogy izgalmas is legyen. Majd meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.06.25. 14:07:49
  • sirpalee #15
    Jajj, ennyire már nem lehetsz buta... Sírok... :D
  • inkvisitor #14
    Ha jól emlékszem a könyvekre, minden megfelelő szintet elérő civilizáció megkapja a maga membránját. A mars is, amikor a kolónia elér egy bizonyos fejlettséget. Így a lassított földnek van esélye fénynél gyorsabb hajtómű nélkül is csillagközi expedíciókat indítani, hiszen egy mélyűri utazás robotszondával pár nap megjön az eredmény. :) A könyvek végén pedig, amikor a nap ezd kényelmetlenül közel kerülni az élete végéhez, megszűnik a membrán.
  • petrov144 #13
    Ne vitatkozzatok már emberek EZEN, annyira gáz világban élünk így is, őszintén kívánom hogy egy fórumozónak sem legyen ennél nagyobb baja.
  • leobarnat #12
    Van alapja az állításodnak vagy csak kipattant a fejedből az előző helyzet kihasználásának. Eléggé egyértelmű volt kinek írtam nem ?? Erre te megint sértegetsz ...

    Hová kerültél te gyerek ?!?!?....