Szekeres Viktor

Újabb filmet kellett kimenekíteni a mozikból

Hihetetlen, hogy mennyire kongó házakkal megy Amerikában az Üzlet bármi áron. Muszáj volt lépni.

Amerikában két hete mutatták be az Üzlet bármi áron (Unfinished Business) című komédiát a pályája mélypontján lévő Vince Vaughn, valamint Dave Franco és Tom Wilkinson főszereplésével, s a komédia hazájában még a vártnál is nagyobbat bukott, két hét alatt mindössze 9,6 millió dollár bevételre tett szert, pedig 35 milliós volt a költségvetése. (Nemzetközi színtéren sem volt sokkal sikeresebb, ott még 4 millióig sem jutott el. Ráadásul itthon sem nagyon érdekelte a közönséget a film.) Éppen ezért a forgalmazó drasztikus lépésre szánta el magát Amerikában.

Az eredetileg 2777 moziban bemutatott film első hétvégéjén 4,7, a második hétvégén pedig 2,3 millió dollár bevételt hozott, a harmadik héten viszont szó szerint kimenekítik a kópiáit a mozikból, hiszen 2180 mulitplex leveszi műsoráról, mindössze 597 fogja tovább játszani. Márpedig ez minden idők tizenharmadik legnagyobb kópiaszám-csökkenése az amerikai mozis történelemben.

Érdekesség, hogy míg az ennél nagyobb mértékű kópiaszám-csökkentések között mindössze egy 2013-as és 2014-es film akad, 2011-es és 2012-es pedig egy sem, addig az Üzlet bármi áron már a harmadik 2015-ös premier, mely esetében efféle "evakuációra" kerül sor. Pár hete a Johnny Depp főszereplésével készült Mortdecai 2395 mozit vesztett el (ez 3. az örökranglistán), míg a Chris Hemsworth és Michael Mann neve által fémjelzett Blackhat 2332-t (7. az örökranglistán).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!