Szekeres Viktor

Megvan a Space Invaders-mozifilm írója

Gőzerővel dolgoznak a Space Invaders címét viselő mozifilmen.

Az elmúlt években egyre több olyan játékadaptációt jelentettek be Hollywoodban, melyek olyan alapokra építkeznek, amik nem rendelkeznek történettel - elég csak pár videójátékra vagy társasjátékra gondolni. Ezek igazi álomprojektnek számítanak az írók számára, hiszen semmi sem köti meg kezeiket, jóformán bármilyen történetet kitalálhatnak az adott film számára.

Ilyen projekt a Space Invaders mozifilmes "adaptációja" is, mely egy 1978-ban bemutatott játéktermi játék címét viseli, s melynek kiderült, hogy Dan Kunka lesz az írója, legalábbis a Deadline értesülései szerint. Kunka számunkra nem túl ismert író, hiszen szkriptjei közül eddig mindössze a 12 menetből forgattak (egy meglehetősen közepes) filmet 2009-ben, azonban a szakma jól ismeri a nevét, hiszen több olyan forgatókönyvet is eladott már, melyek elismerően nyilatkoztak, azonban film nem készül belőlük. (Legutóbb a Yellowstone Falls volt ilyen a részéről, mely dialógmentes krónikája volt farkasok és zombik küzdelmének, a Warnernek pedig nemrég a Bermuda Triangle című akciófilm forgatókönyvét adta el.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garga Pitic #9
    A jó anyátokat, azt...
    Ez nem lehet más, csak valami belterjes hollywoodi viccelődés.

    A Falfúró a Gazdálkodj okosan filmváltozata, a Csapd le csacsi a Ki nevet a végén-t dramatizálta, a Roncsfilm egy ittasan lejátszott snapszer-parti igaz története.
  • zombeeka #8
    Milyen agyament,bedrogozott zigomorf,szociopata,debil,briganti állatoknak jutott eszébe egy ilyen sz@rságból FILMET(???) csinálni???
    Hát ilyen erővel a hajdani BRICKS játékból is rittyenthetnének egy gecijó thrillert!
    Szánalom!
    Annnyi,de annyi jó játék van amit vászonra lehetne vinni,mert jó a cselekmény és a sztori!
    Ehhhhhhhhh......
  • Cickány90 #7
    Eh, ha képesek voltak a torpedó társasjátékból filmet forgatni, akkor már semmin sem csodálkozom.
  • Ender Wiggin #6
    ha egy játékot vesznek alapul, az minden, csak nem "eredeti" koncepció. ugyanis bele kell szőni a játék ismert elemeit, ahogy a battleshipben is ott volt a koordinátás lövöldözés (az invadersban is biztos lesz egy nagy ágyú, ami felfelé lő). így aztán már nem lehet azt mondani, hogy csak a címet vettük kölcsön. úgyhogy sajnálom, sityakos, ez megint nem nyert. próbáld újra, biztos lesz még filmes cikk...:-D
  • Macropus Rufus #5
    a poén az lenne, ha a film hozná a játék grafikáját :D
  • SupraMKIII #4
    +1
  • Zombee #3
    Akkor mi értelme egy ősrégi játékhoz kötni? Kinek mond bármit is a név az aktív moziba járók közül? A Battleship-en sem sokat segített, még mint látványos inváziós sci-fi sem érdekelt senkit. Mondjuk szar is volt, otthon okosban megnéztem. :) Bár az első hétvégén kibukott, hogy nincs nagy érdeklődés rá, amikor még nem tudhattuk, hogy szar.
  • kalapos01 #2
    Ennyire sötét vagy, vagy csak színleled? Éppen most írtad le az eredeti történet definícióját. Itt van egy vasgolyó komplexitású játék sztori nélkül. Ennek ki kell találni valami eredeti történet. Egy saját világot, rengeteg karaktert, stb. Ha valami, ez eredeti.

    Persze mindezt attól függetlenül, hogy attól, hogy x vagy y ötletből film készül, még ott van sok 1000 film, amiből nem készül film (amik között egy csomó eredeti van)
  • Garfield #1
    Mennyire hiányozhat Hollywoodból az eredeti ötlet, ha már ilyen vasgolyó-komplexitású játékból akarnak 90-120 perces mozit csinálni? (Főképp a Battleship után.)

    Már várom a goból készítült film rendezői változatát.
    Utoljára szerkesztette: Garfield, 2015.02.15. 16:59:04