Szekeres Viktor

Karácsonykor régi filmek alázták az újakat a hazai tévékben

Az új és menő filmeket senki nem nézte itthon karácsonykor, a Reszkessetek, betörők!-et viszont...

Hiába próbálkozott a TV2 olyan premierfilmekkel, mint A beavatott, vagy adták le először országos premierként az X-Men: Az elsőket, egyik sem került az ünnepi időszak tíz legnézettebb filmje közé, hiszen a nézettségi toplistákat a régi alkotások, illetve a családi darabok uralták. A legnézettebb film pedig természetesen egy régi és családi mozi volt, a Reszkessetek, betörők!, melyet az RTL Klubon 1,35 millión láttak karácsony napján, a második legnézettebb ünnepi film pedig stílszerűen a Reszkessetek, betörők! 2 lett valamivel több, mint 1,2 millió nézővel. (A harmadik rész már csak a negyedik helyre futott be, hiszen a Delfines kaland elé került.)

Az ünnepek alatt leginkább nézett filmek között, a nagy családi dömpingbe mindössze két, inkább felnőtteknek szóló alkotás kerül: az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagot 537 ezren választották, míg a gyerekszereplős A nővérem húgát 482 ezren. A 18-49 évesek toplistáján még az Ízek, imák, szerelmek tudott bekerülni a legnézettebb tíz film közé. Az adatokat elnézve tehát ismét csak bebizonyosodott, hogy itthon még mindig hatalmas üzlet régi filmeket adni a tévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Moha Mahnian #1
    A beavatottat megnéztem volna, pedig csak véletlenül botlottam bele. Hiába adták le kétszer, egymás utáni napokon, ha egyik alkalommal sem maradhattam fenn hajnalig...
    A Reszkessetek betörőket nekem elég volt egyszer megnézni, amikor reklámozták, azt mondtam, inkább a Karácsony Artúrt adnák le, ha már azzal reklámozzák! De azt is leadták.