Szekeres Viktor

Nagyot csökkent az X-Faktor népszerűsége

Több, mint 300 ezren pártoltak el az RTL Klub realityjétől.

Egy nézettségi adatot mindig többféleképpen lehet interpretálni. Lehet úgy is, ahogy az RTL Klub tette az X-Faktor ötödik szezonjának premierje esetében, miszerint diadalittas közleményben számolnak be arról, hogy a csatorna valóságshow-jának új szezonja a múlt hét legnézettebb tévéműsora volt, hiszen a teljes lakosságban 1,71 millióan követték figyelemmel a szombati adást. És az RTL Klubnak abszolút igaza van.

De persze akkor is igazat írunk, ha azt emeljük ki, hogy a tavalyi premierhez képest az X-Faktortól hatalmas tömegek pártoltak el, hiszen a műsor nyitányainak adatait összevetve megállapíthatjuk, hogy a tavalyi 2,05 millió nézős kezdéshez képest majdnem 350 ezren kerestek más szombat esti elfoglaltságot maguknak. Ez a csökkenés főleg a kereskedelmi korosztályban szembetűnő: a 18-49 évesek körében ugyanis a tavaly 50,9%-os közönségarányból az idei évre 41,9% maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MasterMason #3
    Te, hát sokan képesek volnának órákat várni egy repteren, egy kuka mellett és vagy bárhol, csak hogy láthassanak valakit akit amúgy nem is ismernek. :) Bolondok az emberek, ez a rajongás engem teljesen kikészít. Ezek élő isteneket csinálnak bárkiből akit meglátnak a tv-ben.
  • Józsibácsi #2
    És ez valakit még meglep? Felháborító nyomorult szánalom és szégyen, ami megy a médiákban, de nem csak nálunk, hanem világszerte... és van elég agymosott agyhalott zombi birka, akik fogyasztó piacot képeznek szinte bármilyen igénytelen szemétre... az lehet hogy technológiában - a tudomány lassan külön emberi kasztként létező világának köszönhetően - rohamosan fejlődünk, azonban a nagytömeg kollektív mentális progressziója rohamléptekben fejlődik visszafelé, egyre jobban zombulunk és birkulunk el... Mikor ébredünk fel végre?
  • Lacee86 #1
    Mert egyre kevesebben kíváncsiak ezekre az unalomig hajtott, fos műmájer műsorokra...