Szekeres Viktor

Újabb csúnya magyar filmes bukás?

Hiába lett jó a Swing, a magyar nézők zöme ezt sosem tudja meg.

Épp amikor azt hittük a VAN valami furcsa s megmagyarázhatatlan sikere után, hogy a hazai közönség felfedezi a magyar filmeket, a Swing premierje ismét csak ráébresztett minket a rögvalóságra. Pedig manapság már végképp nem érheti az a kritika a hazai gyártású alkotásokat, hogy rosszak lennének, hiszen idén legalább három kiemelkedően jól sikerült premierrel örvendeztetett meg minket a magyar filmipar, s minimum féltucat jó filmet is láthattunk. A Swing is ez utóbbi kategóriába tartozik, korrekt, vállalható munka lett - azonban a közönséget nem érdekelte, s ezért elsősorban a marketinget lehet okolni.

Hiába mutatták be kimagasló számú kópián, 59 moziban a filmet, arra mindössze 11 204 jegyet adtak el csütörtök és vasárnap között, ami 15 milliós bevételt jelentett a multiplexek és a forgalmazó A Company számára. Ez a szám első látásra még nem tűnik olyan alacsonynak, de ha azt mondjuk, hogy mozikra levetítve egy napra átlagosan 47 néző jutott, vagyis előadásonként 10-nél is kevesebb, akkor nem túlzás elszomorítónak bélyegezni a helyzetet.

Persze előfordulhat, hogy magára talál a Swing, hogy az esetleges jó nézői fogadtatásnak köszönhetően hosszabb távon kompenzálni fog, de a kezdés egyelőre elég gyenge volt. Még az is előfordulhat, hogy az alig 5 ezer nézővel startoló, de már 31 ezer nézőnél tartó VAN valami furcsa s megmagyarázhatatlan több bevételt fog elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emberz #6
    A magyar filmeket általában érdektelen témákról, sablonos látványvilággal forgatják. Folyton ugyanazok az elcsépelt slágerek, nehogy már ezervalahányszáz forintos jegyet vegyek egy ilyen filmre? Majd, ha érdekel még, megnézem ingyen valahol, valami buli keretében.
  • Narxis #5
    Ki néz manapság magyar filmet? Kultúrsznob?
  • Zombee #4
    A Meseautót is sokan látták annak idején. Az olyan filmek miatt hisszük, hogy szar a kommersz magyar mozi. Éveken át csak szar jött a mozikba. Én még a Macskafogó 2-őt sem hevertem ki.
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2014.12.09. 10:03:13
  • Serutekin #3
    Magyar filmet nézni = összegyűrni pénz lehúzni wc-n .
  • zetortraktor #2
    És a többi magyar filmet miért látták sokan az idén?
  • nemcsakizé #1
    Cikk írója szerint miért látták kevesen ezt a filmet??? Leírom neki ide azért.Mert MAGYAR filmről van szó.