Szekeres Viktor

Ázsia meg van veszve az Interstellarért

Amerikában visszafogottan szerepel a Csillagok között, Ázsiában viszont veszettül hasít.

Christopher Nolan új filmje, a Csillagok között (Interstellar) sikeres, ez nem vita tárgya. A scifi Amerikában eddig 147 millió dollár bevételt szedett össze, a világ többi részén pedig 395 milliót, amiből látszik, hogy míg hazájában inkább jellemezhető szereplése visszafogottként, a világ többi részén kifejezetten jól teljesít. Azonban van egy régió, ahol a Csillagok között minden várakozást felülmúl, mégpedig Ázsiában.

A film Kínában már 106 millió dollárnál tart, ami azt jelenti, hogy pár héttel a premierjét követően máris minden idők legsikeresebb csak 2D-s amerikai filmjévé avanzsált. De arányaiban még ennél is jobban szerepelt a Csillagok között Dél-Koreában, ugyanis hétvégén a bevétele meghaladta a 61 millió dollárt, amivel nemsokára az Avatar óta a legsikeresebb nem hazai gyártású filmmé válik, hiszen A bosszúállókat már lekörözte, s nemsokára a Vasember 3-at és a Transformers 3-at is "elkapja".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #6
    Az elején egy hordozórakétával kellett fellőni azt a kis űrrepülőt ami utána már önerőből le föl szállt a bolygókon. Pl.
    Ez meg mi volt, valami lendkerekes űrhajó, amit be kell gurítani, aztán már átmegy a galakszison? Vagy hogy van ez?

    Ha felfedezték a gravitáció kontrolját és egész több ezer tonnás űrállomásokat tudtak fellőni, akkor minek vesződtek azzal, hogy az űrállomásokat forgatva hozzanak létre mesterséges gravitációt. Ettől kezdve egy akármilyen alakú milleniumfalconon, vagy egy űrkamionon is tudnak gravitációt létrehozni, mint a "rendes" sci-fikben.

    A robbanás utáni záró résznél a kis űrhajó nagynehezen felveszi a nagy űrhajó forgását. (azon ne lepődjünk meg, hogy mivel a nagy űrhajóból egy jelentős rész leszakadt ezért marha kicsi az esély, hogy a spontán forgás, az űrhajó gravitációs középpontja továbbra is a geometriai középpontra, a zsilipkamrára essen!). Csatlakozás után az űrhajó főhajtóműveivel simán kigyorsul. Semmi forgás fékezése, meg ilyesmi.

    A Gravity c. film bizonyos szempontból még nagyobb blődségek voltak, de ott legalább adott dolgot következetesen végigvittek, még ha hülyeség volt is. Itt meg ad hoc jelleggel változott a fizika, meg akármi.
    Az ugyan jó pont, ahogy megpróbálja bemutatni azt, hogy az idő relativitása milyen kegyetlen módon intéz el emberi sorsokat, csak ehhez majd 3 óráig kínozni a nagyérdeműt szerintem nem fair dolog.
    Szerintem.

    Az űr bemutatása nem volt látványosabb, mint bármelyik nagyköltségvetésű filmmé, a Gravity ilyen szempontból kicsit realisztikusabbnak tűnik. Azt érdemes volt ájmekszban nézni.
  • Ragnaar #5
    Hmm lehet, hogy már eleve a kínai piacra tervezték ? (Mert lehet, hogy a filmgyártás is a pénzről szól.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.12.02. 15:52:31
  • AZUL #4
    az, hoyg valaki valamit logikátlannak tart, fizikai szabályokra épülve, aminek részét tudományosan sikerült részben vagy egészben alátámasztani, az nem jelenti azt, hoyg hülyeség, s hatásvadász, népetető marhaság... lehet majd idővel kiderül, igenis nemcsak papíron létezik. s innen nézve fikázni így a dolgot, nema filmet minősíti, hanem a a turházót...
  • Wittgen #3
    SE fizikus, se matematikus, se asztronauta nem vagyok, nekem bőven megfelelt az a minimalista tudományosság, amit a filmbe gyúrtak. A lényeg, hogy érthető volt, a sztori és színészek, rendezés, zene összetettsége pedig kellemes élményt nyújtott. Megérte a mozijegy árát.
  • kalapos01 #2
    Téged meg tudtak etetni. Akkor mi itt a gond? Ahhoz meg egyébként is látni kell a filmet, hogy tudják, hogy milyen.
  • gombabácsi #1
    furcsa, mindig aszittem hogy a kínaiak logikusabb gondolkodású nép. ezek szerint ilyen tufahülye, rosszul megírt, logikátlanságoktól hemzsegő hatásvadász buta filmmel őket is be lehet etetni...

    vagy csak mivel hivatalosan materialista/kommunista ország, kénytelenek jobban hinni az ürmeghodiccsában?