• NEXUS6
    #6
    Az elején egy hordozórakétával kellett fellőni azt a kis űrrepülőt ami utána már önerőből le föl szállt a bolygókon. Pl.
    Ez meg mi volt, valami lendkerekes űrhajó, amit be kell gurítani, aztán már átmegy a galakszison? Vagy hogy van ez?

    Ha felfedezték a gravitáció kontrolját és egész több ezer tonnás űrállomásokat tudtak fellőni, akkor minek vesződtek azzal, hogy az űrállomásokat forgatva hozzanak létre mesterséges gravitációt. Ettől kezdve egy akármilyen alakú milleniumfalconon, vagy egy űrkamionon is tudnak gravitációt létrehozni, mint a "rendes" sci-fikben.

    A robbanás utáni záró résznél a kis űrhajó nagynehezen felveszi a nagy űrhajó forgását. (azon ne lepődjünk meg, hogy mivel a nagy űrhajóból egy jelentős rész leszakadt ezért marha kicsi az esély, hogy a spontán forgás, az űrhajó gravitációs középpontja továbbra is a geometriai középpontra, a zsilipkamrára essen!). Csatlakozás után az űrhajó főhajtóműveivel simán kigyorsul. Semmi forgás fékezése, meg ilyesmi.

    A Gravity c. film bizonyos szempontból még nagyobb blődségek voltak, de ott legalább adott dolgot következetesen végigvittek, még ha hülyeség volt is. Itt meg ad hoc jelleggel változott a fizika, meg akármi.
    Az ugyan jó pont, ahogy megpróbálja bemutatni azt, hogy az idő relativitása milyen kegyetlen módon intéz el emberi sorsokat, csak ehhez majd 3 óráig kínozni a nagyérdeműt szerintem nem fair dolog.
    Szerintem.

    Az űr bemutatása nem volt látványosabb, mint bármelyik nagyköltségvetésű filmmé, a Gravity ilyen szempontból kicsit realisztikusabbnak tűnik. Azt érdemes volt ájmekszban nézni.