Szekeres Viktor

Bajba került a jó Steve Jobs-film, de megmenekült

A Universal mentette meg a második Steve Jobs-mozifilmet.

Pár napja baljós fellegek árnyékolták be a sokak által várt, előkészületben lévő Steve Jobsról szóló életrajzi film tervezett premierjét, hiszen a Sony stúdió úgy döntött, hogy kihátrál a produkció mögül. Azonban már ekkor is lehetett arról olvasni, hogy egy másik stúdió, nevezetesen a Universal lecsaphat a szabadon maradt prédára, s ez a héten meg is történt, legalábbis erről értesült a The Hollywood Reporter. A váltás ellenére a készítői gárdában nem történt változás, a rendező továbbra is Danny Boyle maradt, a forgatókönyv pedig Aaron Sorkin munkája lesz.

Az új stúdiónál vélhetően hamarosan az is el fog dőlni, hogy ki lesz a film főszereplője, hiszen eddig meglehetősen sok színészt hoztak összefüggésbe a projekttel, sőt, egy ponton Leonardo DiCaprio, majd pedig Christian Bale szinte biztos választásnak tűnt, de végül mindketten meghátráltak. Jelen állás szerint Michael Fassbender tűnik esélyesnek Jobs szerepére. (Bale vélt részvétele idején arról volt szó, hogy Steve Wozniak Seth Rogen lehet, míg John Sculley egyelőre még senkit nem szellőztetett meg a sajtó.)

A Walter Isaacson könyvén alapuló filmről egy tavalyi interjú alapján azt lehet tudni, hogy rendhagyó módon mindössze 3 jelenetből állna, amelyek valós időben játszódnának - ezekből ismernénk meg az Apple egykori első emberét. A három nagy jelenetre három nagy termékbemutató előtt kerülne sor: 1984-ben, az eredeti Macintosh számítógép, 1990-ben, a NeXTcube, valamint 2001-ben, az eredeti iPod bemutatása előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!