Szekeres Viktor

Zseniális videó leplezi le az X-Men trükkfelvételeit

Hihetetlen munkát végeztek az idei X-Men-mozifilm számítógépes mágusai.

Egy 9 perces videó került fel a netre, mely megmutatja, hogy miképpen készültek az X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past) igen látványos számítógépes effektjei, illetve azok egy része, melyekkel a Digital Domain foglalkozott. Az alábbi videó előbb Mystique átváltozásainak bonyolult megvalósítását mutatja be, majd a stadion röptetését láthatjuk - a többi számítógéppel megvalósított jelenettel más VFX-cégek foglalkoztak.



Ki tudja, talán az előzetesekben kihangsúlyozott különleges effektusoknak (vagy az eredeti trilógia visszatérő szereplőinek, esetleg az anyagilag nem túl jól teljesítő X-Men: Az elsők pozitív fogadtatásának, vagy pedig a franchise-ban ismét szerepet vállaló rendezőnek, Bryan Singernek) köszönhetően az X-Men: Az eljövendő múlt napjai remekül teljesített a jegypénztáraknál. Most már nagyjából végelegesnek mondható, hogy a film világszerte 746 millió dollár bevételt termelt - Amerikában 234 milliót, a világ többi részén pedig 512 milliót. Ez, az előző epizód 354 milliós teljesítményéhez (147 + 208 millió dollár) hatalmas előrelépés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Karez #5
    Ott se derül ki. (sajnos)
    Azt követő X filmekben sem derül ki igazából, csak a Wolverine (Farkas...meh) stáblista végén ott terem, és sejtelmesen közli hogy "Hosszú és bonyolult történet ez, de most más miatt jöttem Logan" . Ha minden igaz, a days of future past kivágott jelenetei között ott van a magyarázat jelenet is, csak valami miatt kimaradt a végső vágásból. (elméletben még Vadóc-nak is köze van, de neki az összes jelenetét kivagdosták)

    De éljünk a képregényes-varázslatnak, és képzeljük el hogy valahogy sikerült Xavier-nek reprodukálni magát. Majd "valaki" segítségével (days of the future past-ben kiderül :P ) tudott üzenni Logan-nek, aki ezek után összeszedve a szétrepült csapatot 50 évig felkészül, és átéli a sötét jövőt. Majd mikor eljön az idő, elkezdik a múltba való időutazást is, hogy azt megváltoztatva egy szebb jövőt hozzanak létre.
  • zetortraktor #4
    Nem ebben a filmben tért vissza, már korábban is szerepelt az X3-at követően. Érdemes nézegetni a stáblista alatti jeleneteket. Azok alapján lehet következtetni, csak gondolkozni kell. Inkább az a kérdés, hogy miért van kerekes székben. Meg kell nézni a Days of Future Pastet.
  • Cefet #3
    Kinek a pap, kinek a papné...
  • endrev #2
    Na igen, az emberek többsége nem akad fenn egy olyan apróságon, hogy Xavier professzort molekuláivá szedték az X-Men 3-ban... Akkor mégis hogyan került a jövőbe, csókolom? :D
  • Ender Wiggin #1
    olyan trükk nincs, amivel jennifer lawrence bufla feje és tenyres talpas teste helyére visszakerül a régi jó szupermodell mystique?