Szekeres Viktor

A stúdió belepofázása miatt lett gyenge A csodálatos pókember 2

A stúdió folyton belenyúlkált az új Pókemberbe, ezért kuszálódott össze a film - Andrew Garfield szerint.

Mint ismeretes A csodálatos pókember második része sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az egy dolog, hogy Amerikában elég csúfosan elhasalt, hiszen a nagy mértékű bevételcsökkenés az első rész gyenge fogadtatásának köszönhető, azonban hiába vállaltak be a készítők egy ikonikus és erős drámai töltettel bíró történetet, a várt hatás elmaradt - többek között a túlzsúfoltság miatt.

Andrew Garfield, aki a filmekben Peter Parkert alakítja, kifejezetten csalódott volt a második epizód rajongói fogadtatása miatt és ennek a csalódottságának hangot is adott. A színész a The Daily Beastnek adott interjújában elmondta, hogy az eredeti, Alex Kurtzman és Bob Orci által írt forgatókönyvet őszintén szerette, nagyon jó történetszálak futottak benne. Azonban a végeredmény közel sem olyan lett, ahogy azt előzetesen elképzelték, ugyanis a Sony stúdió rengeteg mindenbe beleszólt - nyilván annak érdekében, hogy a film több bevételt hozzon. És hiába távolítottak el olyasmit a filmből, ami szerintük nem működött, Garfield szerint egyetlen puzzledarabka kiesése is megbontotta az egységet, s ennek köszönhetően a sokak szemében negatívan lecsapódó összhatás.

Egy részét a bizonytalanságnak a filmes hírek követői is megtapasztalhatták, ugyanis eredetileg már a második Csodálatos pókemberben bemutatkozott volna Mary Jane Watson, azonban hiába vettek fel pár jelenetet a mára már kvázi szupersztárrá váló Shailene Woodley-val (idén már két 100 milliós sikeren van túl), végül a karaktert és a teljes történetszálat eltávolították a termékből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #9
    Nekem meg pont nem szimpatikus ez az új gyerek ... borzalmasan gagyerasz ... más szereplőkkel együtt.

    Lehet a régebbi megvalósítás nem volt tökéletes, de ez az új még inkább nem az ...
  • Wittgen #8
    A Raimi-féle oltári fos volt, a folytatásait meg sem néztem. Ennek bepróbáltam az első részét, a színészekkel meg is voltam elégedve, de unalmas volt az egész film. A 2. részt már csak otthon néztem meg talán-ez-jobb-lesz alapon, viszont csalódnom kellett. Unalmas volt, kusza és csak a színészi játék (Osborne) az, ami pozitív ebben is. Össze sem hasonlítható ez az 5 db Pók-film a X-men filmek minőségével, annyira ég és föld a különbség közöttük.
  • Zombee #7
    Élőszereplős sorozat nincs, a mai rajzfilmsorozatokat meg inkább hagyjuk, irtó bénák a rajzok.
  • Zombee #6
    Az első trilógia szerintem rosszabb volt ennél, már csak a főszereplő miatt is. Alapvetően nem annyira rossz az új, pl. Pókember vicceskedő, beszólogatós karaktere jobban megjelenik itt. Rhino nekem nem tetszett, tudom, hogy valamelyik képregényfolyamban van ilyen is, de akkor sem az igazi. A Zöld Manó is elég elcseszett lett.

    A film maga így is hosszú volt, még egy Mary Jane már sok lett volna. A korábbi Pókember 3-ban is sok volt, borzalmasan elnyújtották a filmet a két nő miatt.
  • zetortraktor #5
    Van tévésorozat. Meg havonta vagy 5 képregény-sorozat is. Akit ez érdekel, az jobbnál jobb sztorikat fogyaszthat,
  • Narxis #4
    Én végig tudtam nézni de már tényleg túl van pörgetve ez a pókember téma. Csináljanak egy sorozatot vagy valamit mert ez így már uncsi.
  • madox007 #3
    Andrew Garfield nekem is szimpatikus.. sokkal inkább mint Tobey Meggárvölgyi... nekem tetszett a második rész is... bár szerintem egy főgonosz tényleg elég lett volna a történetben ennek ellenére 3 is felbukkant... :S de minek?
  • BooMiller #2
    Én szeretem a képregény filmeket, sok szar filmet is végig néztem itt 25 perc után kinyomtam akkora fos volt...
  • Irwine #1
    Andrew Garfield szimpatikus, de hülyeség volt dobni a korábbi trilógiát és újrakezdeni csodálatos pókemberként. Túl korai volt, és még a másik adaptációban is lett volna potenciál. Sztem ezt jól eltolta a Sony.
    Utoljára szerkesztette: Irwine, 2014.09.13. 17:02:22