Szekeres Viktor

Bajban A csodálatos pókember-filmek

A sorozatból kiszálló író sem nagyon látja Pókember világának jövőjét.

Roberto Orci kiszállt A csodálatos pókember-mozifilmes franchise-ból - a kérdés ráadásul az, hogy lesz-e harmadik film. Mindezt az író mondta el az IGN-nek adott interjújában, melyben elmondja, hogy nem vállal szerepet a történet megalkotásában. Korábban ugyanis, hogy Orci a Star Trek 3-mal kapcsolatos munkáira koncentrálhasson, két társára, Alex Kurtzmanre és Jeff Pinknerre hagyta Peter Parker legújabb történetét.

Az interjúban a legérdekesebb talán az, hogy maga Orci sem tudja, hogy mit tervez a Sony stúdió a Pókemberes franchise-szal. Ugyan ő a "soha ne mondd, hogy soha"-elvet vallja, de úgy véli, hogy körültekintően kellene meghatározni, hogy az egyes tervezett filmek mikor kerüljenek bemutatásra. Ebből arra lehet következtetni, hogy bár a Sony már kitűzte soron következő Marvel-filmjei bemutatóinak dátumát, de ezek egyike sem tekinthető véglegesnek, s Orci mind a Sinister Six-szel (Baljós Hatos), mind a Venommal kapcsolatos terveket továbbra is csak ötletként kezeli, nem merne mérget venni a megvalósításukra.

Mindennek többek között az is lehet az oka, hogy a kezdeti nagyon sikeres Pókember-filmek után a Marc Webb-féle reboot bevételei csalódást keltő mértékben csökkentek. Az első A csodálatos pókember Amerikában 262, a világ többi részén 496 millió dollárig jutott, míg a folytatás Amerikában már 201 millióig és Amerikán kívül is csak alig nőttek a számok (504 millió). Márpedig a 250 milliós körüli költségvetéssel és tovább csökkenő bevételekkel kizárt, hogy egy újabb epizódot követően is pezsgőt bontanának a Sony fejesei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #5
    egy alsógatyás idiótával kevesebb
  • Zombee #4
    A két Hulk filmet a Universal Pictures csinálta.
  • Hedgehunter #3
    Ideje lenne a Hulk utan a Pokembert is visszaadni a Sony-nak es belatni nem tudnak jo szuperhosos filmet csinalni.
  • Zombee #2
    Ideje lenne. Mostanában vettem elő újra a 90-es évek elején nálunk megjelent részeket, nagyságrendekkel jobbak, mint ezek a filmek. Ha a Marvel Studios és a Fox tud jó filmeket csinálni a Marvel képregényekből, a Sony miért nem?
  • xido #1
    Na..ha pont az az író szállt ki,aki ilyen sokak által gánynak tartott dolgot tudott írni,akkor talán mégis van esély pár jobb új részre,nem?:))