Szekeres Viktor

A focivébé sem bírt az RTL Klubbal

Hiába megy a focivébé az M1-en, még mindig az RTL Klubot nézik leginkább a magyarok.

Az RTL Klub közleményt adott ki, miszerint a labdarúgó világbajnokság ellenére is a csatorna tudhatja magáénak a legjobb közönségarányt júniusban - ha a főműsoridős adatokat vizsgáljuk. Júniusban, a 19-23 óra közötti főműsoridős, átlagos közönségarányt tekintve az RTL Klub megelőzte ugyanis a vébét közvetítő M1-et, miközben a TV2 csak a harmadik helyet szerezte meg. A közönségarányok a következők voltak a 18-49 éves korcsoportban: RTL Klub 17,5%, M1 14,4%, TV2 13,5%.

A teljes lakosságot (4+) figyelembe véve is az RTL Klub uralkodik, azonban itt az M1 még hátrébb szorult, hiszen a sport, egy fokkal jobban érdekli a fiatalokat - a sorrend: RTL Klub 15,8%, TV2 15,4%, M1 14,2%. Ha nem a főműsoridőt tekintjük, akkor az RTL Klub a kereskedelmileg fontos, 18-49-es korcsoportban, az egész napra vonatkozó közönségarány tekintetében is első lett a nézettségi listán. Abból kiindulva, hogy a közlemény nem említi ugyanezen idősáv teljes lakosságra vonatkozó SHR-jeit, arra következtethetünk, hogy abban már más a helyzet.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a focivébé csak a hónap közepe felé kezdődött, így a fenti adatokat ennek fényében érdemes kezelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!