Szekeres Viktor

2003 óta először lehet nem folytatás a nyár legsikeresebb filmje

A Némó nyomában nem volt arra példa, hogy ne folytatásfilm legyen a nyár legsikeresebb alkotása. De majd idén!

A galaxis őrzői amerikai premierjét követő exit poll-felmérések szerint a közönségnek nagyon tetszett a film, az általuk kiosztott osztályzatok átlaga "A", azaz 5-ös volt, ami arra utal általában, hogy az adott film hosszabb távon is sikeres lehet a mozikban. Még nem tudjuk, miképpen fog teljesíteni hétvégén James Gunn képregénymozija, így végső választ csak vasárnap kapunk a fő kérdésre, de a hétközi teljesítménye alapján A galaxis őrzői túl fogja szárnyalni a 250 milliós bevétel felé tartó Transformers: A kihalás korát, vagyis a nyár legsikeresebb filmjévé válhat.

Ez pedig azt jelentené, hogy az elmúlt 10 évben most először fordulna elő, hogy a nyári koronát egy "eredeti" film hozná el. Az eredetit most úgy értjük, hogy nem folytatás, hiszen nyilvánvalóan A galaxis őrzőinek volt képregény-alapja, bár ez nem sok vizet zavart, hiszen a legtöbb néző nem ismerte a figurákat. Legutóbb egyébként 2003-ban, a Némó nyomábannak sikerült az a bravúr, hogy nem folytatásként a nyár legtöbb bevételt hozó mozifilmje legyen Amerikában. (Valójában a Bosszúállók is első részként lett pár éve a nyár királya, de ez akár folytatásnak is tekinthető az ismert karakterek miatt, ráadásul a premierje május elején volt - igaz az időpont ma már a mozis nyár részének tekinthető.)

A galaxis őrzői egyébként jelen becslések szerint akár a 300 millió dollárig is elérhet az amerikai bevétel tekintetében, ami azt is jelentené, hogy Az éhezők viadala 3 premierjéig az év legsikeresebb filmjének címét is birtokolná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!