Szekeres Viktor

Minden hollywoodi szuperfilmet Kínában fognak készíteni?

Egész Ázsia filmes bevételeit megdobják a Kínában forgatott filmek. Ez a jövő Hollywood nagy durranásai előtt?

Mint arról már beszámoltunk, a Transformers: A kihalás kora (Transformers: Age of Extinction) hétvégi 201 millió dolláros Amerikán kívüli bevételéből Kína szerény 90 millió dollárért felelt, és óvatos becslések szerint is ez azt jelentheti, hogy Michael Bay rendezése legalább 250 millió dolláros jegybevételt fog hozni az ázsiai országban. Az már csak hab a tortán, hogy a film remekül mutatkozott be más ázsiai országokban is, például Dél-Koreában majdnem akkora bevétel született, mint Oroszországban, míg például Indonéziában, Hongkongban és Malajziában a Transformers 4 nyitóhétvégi rekordot állított fel.

Az okok természetesen egyértelműek: a film záró felvonására Hongkongban és Hongkong környékén került sor - az alkotók azután döntöttek így, miután a Transformers 3 egy minimális kínai jelenlétet követően is minden idők egyik legsikeresebb filmjévé vált az országban. Mindehhez már tényleg csak bónusz volt, hogy az egyik fontosabb mellékszereplő is kínai volt, ráadásul pár kisebb szerep elnyeréséért még valóságshow-t is rendeztek Kínában.

A Transformers negyedik része nem az első film, ami nagyot tarol Kínában, elég csak a Looper - A jövő gyilkosa teljesítményére gondolni, mely film jobban szerepelt ott, mint hazájában. És a kínai térnyerésének, az ország növekvő bevétel-részesedésének volt köszönhető az is, hogy a Vasember 3 is kapott egy kínai szálat. A jövőben tehát várhatóan több blockbusternek tervezett filmben is erőteljes kínai jelenlétre számíthatunk, hiszen miért ne használná ki Hollywood ezt a hatalmas bevételekkel kecsegtető lehetőséget?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!