Szekeres Viktor

The Rock is kap egy Bourne-szerű karaktert

Jason Bourne után Paul Janson kalandjaiból is filmsorozat készülhet.

Mint ismeretes, a Universal Pictures a múltban hatalmas sikert ért el a Matt Damon főszereplésével készített Bourne-sorozattal, és a Jeremy Rennerrel készített folytatás sem teljesített annyira rosszul, hogy be kelljen szüntetni a szériát. Most azt tervezik a stúdiónál, hogy újabb Robert Ludlum-könyv adaptációjának révén indítanak el egy új franchise-t, melynek a főszereplője Dwayne Johnson, alias The Rock lenne - a tárgyalások legalábbis elkezdődtek vele.

A Variety értesülései szerint a Universal megvásárolta a szerző 2002-ben megjelent regényének, a Janson küldetése (The Janson Directive) mozis adaptációs jogait. A könyv érdekessége, hogy már csak Ludlum halálát követően jelenhetett meg. A történet főhőse egy különleges ügynök, akiből "vállalkozó" és biztonsági tanácsadó lesz, és olyanoknak nyújt segítséget, akiknek mesterlövészre van szükségük.

Az itthon is megjelent könyv fülszövegéből még több kiderül az első Janson-könyv (több is van, de azok nem Ludlum munkái) sztorijából: Paul Janson, az amerikai titkos ügynökből lett biztonsági szakértő olyan megbízást kap, amelyet nem utasíthat vissza: Peter Novakot, a magyar származású, humanista milliárdost kell megmentenie, akinek az életét köszönheti, mivel a vietnami háború idején közbenjárására szabadult ki a fogságból. Novakot, a legvéresebb nemzetközi konfliktusokban közvetítőként fellépő, alapítványán keresztül a világ békéjéért odaadóan dolgozó emberbarátot egy indiai óceáni kis ország fegyveres lázadói foglyul ejtették és ki is végezték, ha Janson - vállalva a lehetetlent - kis csapatával ki nem mentené börtönéből, egy megközelíthetetlennek hitt erődből. Ám a sikeres akció az utolsó pillanatban tragédiába fordul, amelynek Janson az egyetlen túlélője. Életben marad, de űzött vaddá válik, akit soha el nem követett bűnökkel vádolnak, és minden amerikai titkosszolgálat őt hajszolja, az ő életére tör. Akad ugyan segítője, de így is a fél világot kell bejárnia New Yorktól Sárospatakig és Tokajig, amíg tisztázódik, hogy akaratán kívül egy olyan nemzetközi terv részese lett, melynek következtében - ha kiderül - át kell írni a XX. század utolsó negyedének történelmét, és ha megvalósul, a mit sem sejtő világ fölötti uralom egy ember, egy pszichopata gyilkos kezébe kerül. Ezt csak Paul Janson képes megakadályozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!