Szekeres Viktor

Rekordnézettséggel ért véget 2014-re a Trónok harca

Még soha annyian nem néztek Trónok harca-finálét, mint vasárnap.

Amerikában még soha annyian nem nézték a Trónok harca (Game of Thrones) évadzáróját, mint vasárnap - ez 7,1 millió nézőt jelent. Az 1. évados záró epizódot 3 millióan követték "élőben" figyelemmel, a második évados szezonfinálét 4,2 millióan, míg a harmadik évadosat 5,4 millióan. A folyamatos növekedés tehát mindenképp figyelemreméltó, és sejthető, hogy a sorozat még mindig nem ért a nézettségi csúcsára.

A nézettség egyébként meglepetésre nem hozott sorozatcsúcsot, hiszen már párszor 7,2 milliós nézettséget is produkált a széria, de valószínűleg nem bánkódik a csatorna, főleg, hogy ezeket a számokat egy 18 milliós NBA-döntővel párhuzamosan érte el. Érdekesség, hogy a Trónok harca az idei szezonjával össznézettségben is rekordot ért el, hiszen minden platformot és az ismétléseket számolva egy részt átlagosan 18,6 millióan néztek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #10
    Az a botrány, hogy az unokaöcsémnél rákerestünk az ncore-n, és nem volt egy találat sem. Remélem, hogy lezárult az évad, feltolja valaki. És akkor lesz egy beáldozandó szombatom, hogy reggel nyolctól este nyolcig azt nézzem, és csak szarni megyek ki, ha éppen rám jön a szapora, meg zabálok egyet közben. És jajj annak., aki ebben a rituáléban megzavar.

    Eredetileg négy DVD-n kaptam meg az első két évadot. Szombat reggel kezdtem el nézni, és amikor megnéztem az első részt, azt éreztem, hogy a következőt is meg kell néznem. Azután azt éreztem, hogy meg kell néznem a harmadikat is. Amikor a negyediket néztem már tudtam, hogy az első évadot egyhuzamban fogom megtekinteni. És amikor a végére értem, vagy negyed órát vaciláltam, hogy belekukkantsak a második évad első részébe. Na mondom, megnézem a második részt is, de nem többet. És a harmadiknál már tudtam, hogy a mai nap nem lesz elég. Vasárnap reggel fejeztem be, és az első dolgom az volt, hogy megnéztem a neten, hogyan tudnám letölteni a harmadik évadot. És amikor megtudtam, hogy fél év múlva kezdik, azon tűnődtem, hogy fogom kibírni ezt a hosszú időt. Pedig szombat reggeltől vasárnap reggelig csak a sorozatot néztem. Csak szartam ettem és hugyoztam. Mit ettem... zabáltam, hogy minél hamarább folytathassam a sorozat nézését.

    Szóval, ha meg lesz a negyedik évad letöltve azt egyhuzamban fogom megnézni.
    Kölcsönadtam a lemezeket egy haveromnak, és egyszer csak hív, hogy ez bazmeg óriási. Egyhuzamban megnéztem egy évadot és most folytatni fogom a másodikkal.

    Úgyhogy, ha valamelyikünk beszerzi a negyedik évadot, azt közösen nézzük meg egy húzásra, ebben állapodtunk meg.
  • Pitterix #9
    Ha ez neked unalmas......:)
    Különben a könyvben sincs sokkal több "Mások"-os és sárkányos jelenet.
    Summa summárum, ez így jó, ahogy van!
  • bmw #8
    Szerintem is kicsit unalmas volt ez az evad....
  • asgh #7
    A Trónok harca igazából csak a felszínen fantasy sorozat.
    G. Martin azzal alkotott hatalmasat, hogy a középkori Európa politikai viszályait átültette fantasy környezetbe. Így egyrészt szabadon válogathatott a fordulatokban, mert nem kötötte a történelmi hűség, tehát pl. összeköthetett olyan eseményeket, amik a valóságban nem azonos helyen vagy időben történtek. Másrészt olyanok számára is fogyaszthatóvá tette a sztorit, akik különben nem érdeklődnének a történelem iránt.
    A fantasy elemek emiatt másodlagosak a történetben, viszont míg egy regény folyamban van elég hely a politikai fordulatokat _és_ az akciót is kidolgozni, addig a megfilmesítésben ügyesen adagolni kell a filmidőt az akció és a történet fordulatok között. Innentől a filmesek keze meg van kötve, mert vagy beáldoznak fontos történetszálakat az akció kedvéért, vagy visszavesznek a fantasy jellegből.
    Szvsz a sorozat készítői ügyesen adagolják az arányokat és ez a szezon simán tartja a többivel a szintet.
  • codaco #6
    A főoldalon levő kép spoiler. :)
  • nlght #5
    Igen lehetett volna akciódúsabb. Az a baj h mocsok drága még mindig a CGI és már így is ez a világ legdrágább sorozata per episode viszonylatban, szóval ha még többet rendelnének a CGI-ből még drágább lenne. Ráadásul többen nézik letöltve, mint kábeltv-n, amiből semmi haszna sincs az HBO-nak. Összefoglalva: tetszik, nem tetszik, sajna ez van.

    Ráadásul mivel a könyvsorozat sincs befejezve, ezért nagy vita van Martin és az HBO vezetősége között, hogy hány szezon legyen. A sorozatgyártásnál alap, hogy a színészek évről évre többet kérnek és emiatt nagyon megszalad a büdzsé. Most 7-8-at akar az HBO, de Martin többet, mert nem szeretné összecsapni. Ráadául nála van az ász is, ugyanis ha akarja, akkor ír még pár könyvet és elég nagy szégyen lenne ha az HBO nem forgatná le a cselekmény végét, mert túl drága lenne.
  • Zodd #4
    Hát, igazából semmi sem történt szóval, nekem nagyon unalmas volt az egész szezon.
    Kevés sárkányos jelenet, és kevés élő halottas jelenet....
    És ez egy fantasy sorozat....
  • SanMaster #3
    Király volt! Ebben a sorozatban senki nincs biztonságban, George RR Martin keményen tolja! ;)
  • nlght #2
    Story szempontjából nálam benne van a top3-ban a Code Geass és Death Note mellett. Sajna ritka az olyan sorozat, amiben ennyi és ilyen minőségű fordulat van a storyban.
  • sola #1
    Összességében kicsit lapos volt a 4.szezon, valahogy nem sikerült az érdekesebb részeket elég jól elosztani.

    A finálé persze tele volt eseményekkel, szép kis csillaghullás volt.