SG.hu

Hordozható eszközökre vitte a tévéadást a Telekom

A Magyar Telekom TV GO néven ma elindított szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a hordozható eszközökön nézzünk tévéműsorokat.

A cég saját előfizetőinek a szolgáltatás ingyenes. Használatát egy a TVGO.hu honlapon végrehajtott gyors regisztráció, és egy plugin letöltése után kezdhetjük meg. Ezután böngészhetjük az általunk előfizetett tévécsatornák kínálatát, illetve a műsorújságból kedvünkre választhatunk akár korábban leadott részek közül is. Az alkalmazásban [origo] által szerkesztett, filmekkel kapcsolatos friss híreket, cikkeket, kritikákat is lehet olvasni. A filmekért fizetnünk kell, ez jelenleg csak egyenként lehetséges, de a cég tervezi csomagajánlatok kidolgozását is.

A szoftver mind a Google Play, mind az AppStore kínálatában szerepelni fog (előbbi már letölthető, utóbbi engedélyezés alatt van), azaz az okostelefonok, táblagépek többségén tévézhetünk, továbbá a Samsung okostévéire is telepíthető az alkalmazás. A streamelt műsor persze zabálja az adatforgalmat, azaz ha nem wifit használunk, nagyon gyorsan elhasználhatjuk a teljes havi mobilinternetes keretünket. A nem Telekom TV-előfizetők számára az élő tévéadás megtekintése még nem elérhető, de filmeket, sorozatokat külön, bankkártyával fizetett díjért kölcsönözhetnek. A TV GO-n jelenleg 16 csatorna (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6) műsorát lehet élőben követni, ez a jövőben bővülni fog.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Christopher Mattheisen vezérigazgató szerint mobilfronton most értünk el egy olyan érettséget, például a 4G technológia elérhetővé válásával és az applikációk terén, hogy megérje ebbe belevágni. "Minden elem, minden készülék összekötése életre kelti egy integrált szolgáltató vízióját." - mondta. Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy ugyanaz az ügyfél különböző képernyőkön tudja élvezni a tartalmakat. Ő is kiemelte, hogy most jött létre ehhez a megfelelő kritikus tömeg, egyrészt az okos készülékek terén, másrészt a Telekom 800 ezer ügyfélnek fele IP TV előfizető.

"A TV GO térben és időben is kiterjeszti a tévézés szabadságát. A 2008-as Apa kezdődik! reklám egy időben megállítható és visszatekerhető szolgáltatást hirdetett, míg most már azt is meghatározhatjuk, hogy hol fogjuk megnézni az adást: otthon, út közben, metrón ülve, vagy pedig egy tárgyalásra várva." - mondta Keszég Attila. A cég sajtótájékoztatóját levezénylő Bárdos András szerint ez azt is jelenti, hogy megszűnik a "siessünk, haza kell érnem a meccsre" kényszere.

Christopher Mattheisen szerint a szolgáltatás használata magától értetődő, nincs szükség több oldalas használati utasításra. A fél évig tartó fejlesztés során kiemelt szempont volt az egyszerűség, "nem kell hobbitechnikusnak lenni". A cég nem tart a tévé előfizetések lemondásától, éppen ellenkezőleg: várakozásaik szerint ez még növelni is fogja táborukat, és a megismertetésére reklámkampányt indítanak. (Most akciósan az új Telekom TV-előfizetők számára minden TV-díjcsomag első két hónapja 1990 Ft-ba kerül.)

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Annak ellenére, hogy az alkalmazás élő és az archív tévé mellett ezer darabos videótékát is tartalmaz, a warezolástól nem tartanak. "Magyarországon mindenki a legális tartalomfogyasztásban érdekelt. Amennyiben adott esetben ingyenes, vagy olcsó egy szolgáltatás, és nem kell külön mutatványokat végrehajtani a filmnézéshez, akkor ennek tág tere van. Itt nincs szükség erős gépre, különböző kódokra." - emelte ki Keszég Attila.

Forest Gumpként egy padon ülve az alkalmazást bemutató Dobó Mátyás szerint is végefelé tart az illegális letöltések kora. "Jönnek a táblagépek, és legyenek azok Androidos vagy Apple termékek, azokra már nem olyan egyszerű letölteni filmeket. A torrentet használó ismerőseim tableten már inkább előfizetnek egy olyan szolgáltatásra egy-kétezer forintért, amin meg tudják nézni az őket érdeklő tartalmakat. Egy olyan korszak jön, ahol abszolút van létjogosultsága egy ilyen típusú szolgáltatásnak. 16 csatorna műsora van benne, ilyen mennyiségű magyar mozgóképet nagyon nehéz összegereblyézni az internetről."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #7
    namost már évek óta leht olyan telefonokat venni amikben benne van a tv tuner cuc. Akár digitális akár analóg tv adások vételére alkalmas mobil is van.
    Kb. 5-6 évvel ezelött láttam a német kollégámnál egy Samsug (nem) okos telót és má az tudta az analóg és digitális földisugárzású tévéadásokat.
    Most rékerestem a google-on:
    http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S-II-TV-is-an-Android-smartphone-with-built-in-television-receiver_id46432

    Samsung Galaxy S II TV.... és szarok a mobil sugárzásra. Nincs adatkorlát, se adatforgalmi díj. És pontosan azokat tudom nézni mint az otthoni tévémen. (natgeo, discovery, stb...)

    vagy ha jó a nem annyira ismert márka:
    http://www.alibaba.com/showroom/mobile-phones-with-tv-tuner.html
  • zola2000 #6
    Nem azért, de az iPadja 10 órán át sima netezéssel, de még a legdurvább használattal is legalább 6 órát (nekem "olcsó" android van, 4-6 órát az is bír)
    Aki inkább neztezik / facebookozik annak inkább kiváltja a laptopot a tablet, főleg billentyűzetes tokkal, komolyabb használatra PC kell (de ez az emberek kisebb része)

    Az egyetlen dolog amiben igazat adok, hogy az állandó online jelenlét sajnos tényleg rontja az emberi kapcsolatokat.
  • donceleger8 #5
    Kijelentik, hogy mostantól hordozható eszközökön is lehet nézni, de wp támogatás meg nincs. Nem csak a droid és alma létezik. Nagyon szomorú ilyen téren a t hozzáállása, akik maguk is forgalmaznak windowsos termékeket mobil és tábla fronton is. Bezzeg a Samsung okos tévéken elérhető lesz, mert ott annyira kuva fontos, hogy a paraszt inkább streamelve nézze mintsem a hagyományos verziót válassza. Szóval ennek semmi értelme....
    Új korszak mi????? Majd ha egy tablet többet bír mint 2-3 óra, akkor esetleg. Nem kell hazasietni egy meccs miatt. Érdekes szituációk lehetnek. Baráti társaságban vagyok és előveszem a tabletet. Sőt mindenki, és akkor egy szép modern emberi kapcsolat bontakozik ki. Meg aztán egy meccset végignézni üzemidővel nem hinném hogy sikerül. A 3G vagy LTE nagyon zabálja az akksit. Az eléggé dühítő lehet, amikor a vége előtt lemerül a ketyere. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy legyek akárhol is, előkapom a tabletet és elkezdek rajta tévézni. Ez amolyan szánalmas kategória.
    Nyáron voltam németben, megnéztünk egy kastélyt, már ott is nekem égett a pofám a kis kínai turista helyett, aki maga elé tartva 10"-os alma tabletjét videózott, és ki-kikukucskált mögüle. Szánalmas. A minőségéről nem is beszélve. A legjobban az dühít, hogy egyesek azt hiszik ezek az eszközök kiváltanak egy PC-t vagy egy laptopot. Hát nem. Szerintem egy semmire kellő alkotások.
    Szomorú, hogy ez a jövő. Akkor én inkább nem kérek belőle.
    Én szeretem nagyképernyőn nézni a meccset társaságban. Ezt nem cserélném le egy egyszemélyes egermozira sohasem.
  • Armagedown #4
    "A Magyar Telekom TV GO néven ma elindított szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a hordozható eszközökön nézzünk tévéműsorokat."
    De jó, most már a mobilomon is nézhetem a tamponreklámokat
  • NullZ3r0 #3
    Androidra éppenséggel jópár torrent kliens van. Nem hiszem, hogy nincs köztük egy jó se.
  • cateran #2
    "Jönnek a táblagépek, és legyenek azok Androidos vagy Apple termékek, azokra már nem olyan egyszerű letölteni filmeket. A torrentet használó ismerőseim tableten már inkább előfizetnek egy olyan szolgáltatásra egy-kétezer forintért, amin meg tudják nézni az őket érdeklő tartalmakat. Egy olyan korszak jön, ahol abszolút van létjogosultsága egy ilyen típusú szolgáltatásnak. 16 csatorna műsora van benne, ilyen mennyiségű magyar mozgóképet nagyon nehéz összegereblyézni az internetről."
    Dafaq? Erdekes ismerosei lehetnek, akik
    a, nem tudnal letolteni tableten
    b, nem tudnak letolteni szamitogepen, majd atmasolni tabletre
    Arrol nem is szolva, hogy 1-1 magyar torrentoldalon hangyanyit tobb "magyar mozgókép" van, mint 16 csatorna musora, aminek jelentos resze reklam....
  • Darth Sith #1
    ez mind tökjó lenne, ha nem 3GB adatforgalomkorlát lenne egy alap LTE csomagon, ami ha elvileg kihasználjuk az LTE-ben lévő lehetőségeket, kb 20 perc alatt elfogyhat. Ennek akkor lesz értelme, ha az LTE mellé ennyi havidíjért legalább 20-30GB-ot adnak. Mert amúgy böngészéshez, levelezéshez a 7-15Mbps is bőven elég és nincs értelme váltani.