Szekeres Viktor

Előzetest kapott a 12 éven át forgatott film

Az év legkülönlegesebb premierjét talán az is megnézi, aki az eredeti filmek hiánya miatt sír.

Azt ugyan még nem tudjuk hivatalosan, hogy mikor láthatjuk a Sráckor (Boyhood) című Richard Linklater-filmet, de Amerikában már ismert az alkotás premierjének időpont. A Sundance filmfesztiválon bemutatott, 12 éven át forgatott alkotás odaát limitált kópiaszám mellett július 11-én kerül a mozikba, s ennek megfelelően meg is érkezett az első, mozis előzetese.


Az év egyik legérdekesebbnek ígérkező produkciója egy kisfiú életéről szól, s a 12 évvel ezelőtti forgatáskezdés óta a készítők minden évben 10-15 percet forgattak, így dokumentálva főhős (és a többi szereplő) természetes öregedését. Bár a filmben szerepel Ethan Hawke és Patricia Arquette is, az igazi sztár természetesen a központi figurát alakító Ellar Coltrane.

Richard Linklatert valószínűleg nem kell bemutatni a filmek kedvelői számára, őt legtöbben a Before-trilógia készítőjeként ismerhetik: a Mielőtt felkel a Nap (1995), a Mielőtt lemegy a Nap (2004) és a Mielőtt éjfélt üt az óra (2013) mind alapfilmként kezelhető - előbbi kettő az IMDB top250-es örökranglistáján is szerepel. De Linklater ezeken kívül még olyan különleges és jó filmeket is készített, mint a Kamera által homályosan, a Tökéletlen idők vagy a Henyék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Katalizátor #1
    Egyik kedvenc rendezőm!
    Habár a Bernie nem lett túl jó, de rossznak sem mondanám. Érdekes az is, hogy csak nemrég figyeltem fel rá, főleg a Kamera által homályosan ütött nálam. De a Henyék és a Tökéletlen idők is nagyon jók voltak! A szerelmi trilógiájára viszont még nem vettem rá magam, ne a kedvenc stílusom, de mivel nyitott vagyok és szeretem a rendezőt, meg fogom nézni. Sőt talán ma! :)