Szekeres Viktor

Rendezőcsere a Z világháború 2-ben

Talán a forgatási balhéknak köszönhetően, vagy mert egyszerűen Marc Fostert nem érdekelte a projekt, de már biztos, hogy a Z világháború második részét másik rendező fogja dirigálni. A Paamount Spanyolországból "igazolt".

Az idei év egyik meglepetés sikere a Z világháború (World War Z) volt. No, nem azért, mert előzetesen senki sem várt a filmtől kasszasikert, egyszerűen csak olyan rossz sajtót kapott Brad Pitt zombi akciófilmje, annyi forgatási nehézségről cikkeztek, hogy sokan már temették a produkciót, melynek a záró harmadát kvázi az utolsó utáni pillanatban írták át és forgatták újra. A Z világháború tehát siker lett, Amerikában 202, a világ többi részén pedig 338 millió dollár bevételt termelt. Ilyen adatok mellett a Paramount stúdió nem is engedhette meg magának, hogy ne adja le a rendelését egy második részre.

És ha már lesz folytatás, akkor fel kell arra is készülnünk, hogy elkezdenek róla szállingózni a hírek. Egyelőre a Z világháború 2-nek még írója sincs, mindössze annyi tűnik valószínűnek, hogy Brad Pitt vissza fog térni, azonban mindez nem gátolta meg a stúdiót abban, hogy rendezőt szerződtessen le a projekt mellé. Marc Foster tehát távozik a rendezői székből, helyére pedig a spanyol Juan Antonio Bayona fog ülni. Bayona eddig két remekül fogadott filmet készített, az IMDb-n mind az Árvaház, mind a Lehetetlen 7,5/10-et meghaladó pontszámmal rendelkezik, ami több, mint pazar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AZUL #3
    én nem vagyok egy nagy zombifan, de valahoyg így tudom elképzelni ezt a zombivá válást, s annak értelmét, hoyg mi mozgatja-hajtja őket... a cunamit leszámítva egészen életszagú a történet és a megvalósítás is.
  • kalapos01 #2
    Negatív? Szinte mindenhol dicsérték a filmet.
  • god25 #1
    Sok negatív kritikával ellentétben, nekem bejött a film. Igaz én zombi fan vagyok. Várom a folytatást.