Szekeres Viktor

A Másnaposok 3 egy országban minden mást alázott

Hiába költött a Warner 100 millió dollárt a Másnaposok harmadik részének leforgatására (és akkor a marketingről még nem is beszéltünk), a film Amerikában és sok másik országban is csalódást keltően szerepelt. A németeknél viszont nagy siker lett.

Meglehetősen felemás pályát futott be a májusban bemutatott Másnaposok 3. Amerikában például a hatalmas sikerű első és második rész 277, illetve 254 millió dolláros bevételét követően a harmadik epizód mindössze 112 millió dollárig jutott el, világszerte azonban nem mindenhol volt tapasztalható az érdeklődés visszaesése, hiszen például nálunk is nagy sikert aratott a komédia. Összességében azonban a második rész 332 milliós nemzetközi bevételei 239 millióra apadtak, ami azonban még mindig több, mint az első Másnaposok által Amerikán kívül termelt 191 millió dollár.

Akadt azonban egy ország, ahol a Másnaposok 3 minden nyári élőszereplős premiert lepipált. Németországról van szó, s bár nem tudjuk, hogy a németek miért nem álltak be a többi nemzet mögé, de annyi biztos, hogy a 31,2 millió dolláros német bevételnél nem sok nemzet produkált többet. Összehasonlításképp: a szinte minden országban a bevételi listákat vezető Vasember 3 "csak" 24 millió dollárig jutott el a németeknél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #3
    Első rész jó volt, legtöbb poén az is volt aminek szánták és röhögni is lehetett rajta, többször meg is néztem (nem sok film van amit egynél többször megbnézek... persze nem moziba így annak bevételeit nem növelte...)
    A második részt emiatt megnéztem moziban, ami elsőre vicces is volt sok esetben, de utólag belegondolva azért nem volt még kedvem még egyszer megnézni így biztos nem volt az igazi :)
    De a 3 nálam az év csalódása, úgy számítottam a hírek alapján hogy gyengébb lesz és így is álltam neki, de ez alulmúlta minden szempontból saját magát, mert ha csalódásnak lehet nevezni egy filmet azok után hogy eleve úgy állok hozzá hogy gyeng lesz, akkor az felér azzal hogy a film egy rakás Sz@r volt, ezen nnincs mit szépíteni, ha ez lett volna az első rész akkor nem nézte volna meg senki már a másodikat sem az tuti.
    Ja és az egész film alatt az az érzése az embernek, hogy olyan mintha direkt nem lenne egy poén sem, nem a szereplők voltak a hibásak, az operatőri munka pedig kifejezetten jó volt, a sok kellemes tájképpel, magasról kamerázott jelenetekkel.
    De aki a szöveget írta, azzal megnézetném 20x egymás után :D
    Vagy a konfliktusok megoldása, vagy a "szerelmi" szál kibontakozása, egy katasztrófális kaka.
  • Meridian #2
    Az első szvsz nagyon jó volt, a második lapos, a harmadik meg nem is másnaposok volt, valami dögunalom latymatag szar volt csupán...
  • Danecay #1
    Gondolom rosszul lett időzítve a cikk! :D
    Amúgy a fil engem is messzemenőleg hidegen hagyott, csak úgy mint a 2. része. Az első részét láttam, egynek elment, volt benne egy-két poén, de nem több!