Berta Sándor

Knight Rider-kormányra vált át a Tesla

Az alsó és felső rész nélküli megoldás rákényszeríti a sofőröket arra, hogy a kezüket egy bizonyos pozícióban tartsák.

A Tesla Motors a Model S és a Model X gépkocsijaiba egy olyan új kormányt épített be, amely leginkább a Knight Rider című filmsorozatban megismert K.I.T.T-nél alkalmazott fejlesztésre hasonlít. Bár sok vezető amiatt aggódik, hogy így nem lesz ugyanolyan jó az érintett autómodellek kormányzása és az új megoldás különösen a városi forgalomban, illetve a parkolásban okozhat majd gondokat, de Sandy Munro járműszakértő most egy YouTube-videóban megvédte a tervezőket és kifejtette, hogy a fejlesztés jelentős mértékben hozzájárulhat a biztonság erősítéséhez.

Munro kiemelte, hogy a cége Carl Crittenden belsőtér-szakértővel közösen tüzetesen megvizsgálta az érintett gépkocsikat és megállapították, hogy a kormány arra kényszeríti a sofőröket, hogy a kezeiket a 9 és 15 órás pozícióban tartsák. A 10 vagy 12 órás pozícióban a kezek és a karok könnyen kioldhatják a légzsákokat. Amennyiben ez bekövetkezik és a légzsákok a kezek alatt jönnek ki, akkor a vezető nem tudja a könyökét behajlítani, főleg, ha az illető a kormány tetejét fogja. Ilyenkor könnyen kitörhet az érintett személy karja.

Az Amerikai Egyesült Államokban a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) nevű közlekedésbiztonsági hatóság a 9 és 15 órás pozíció tartását javasolja az autósoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fefy #6
    "9 és 15 órás pozícióban"


    Semmi gond, hogy 1 és 12 óra közötti pozíciókról beszélhetünk. Tehát a helyes megfejtése ennek 9 és 3 órás pozíció. Habár a 15-nek is van értelme, ha gumiból vagy és egyszer körbe tekered a jobb kezedet a bal körül, hogy 3 óránál ráfogj a kormányra (szigorúan alulról felfelé tekered a kezed...).
  • ScholesMike #5
    Szerintem botkormány sokkal jobb lenne
  • coolbboy83 #4
    Nem kell ez semmire sem... nem véletlen nem csinál ilyen egy épp autógyár sem.

    Utoljára szerkesztette: coolbboy83, 2022.02.13. 18:18:43
  • kvp #3
    Nem tudom feltunt-e valakinek, de ez a kormany nincs utban ha automata modban kozlekedik a kocsi. Se a muszerfal latvanyat nem befolyasolja, se a labaknak nincs utban az alja. Plusz ezt nem lehet alul vagy felul fogni, ami sokszor csak azert kell, hogy a kocsi erzekelje, hogy rajta van a sofor keze a kormanyon. Ennek az a mellekhatasa, hogy sok ember alul vagy folul fogja a hagyomanyos kormanyt orszaguti sebessegek mellett is. Ez nagyon veszelyes ha kinyilik a legzsak. (foleg a folso fogas) Az also fogasnak raadasul megvan az a baja is, hogy a gravitacional fogva akkor is bekapcsolva marad a robotpilota ha a sofor kozben elalszik. Plusz ott van meg az az ok is, az, hogy a potencialis vasarlok (=gazdag idosebb ferfiak) nagyresze meg latta az eredeti knight rider sorozatot es ha egy mod van ra, akkor valami olyasmi kocsit szeretne, csak gyorsabbat. Ezt hivjak rule of cool-nak.
  • Glutamin #2
    Kell valami nyakatekert indoklás, hogy miért jó szerintük ez a fillirb@szó megoldás. Amúgy ezt is gond nélkül el lehet fordítani és máris utban lesz a kezem.
  • takysoft #1
    "A 10 vagy 12 órás pozícióban a kezek és a karok könnyen kioldhatják a légzsákokat."
    MI VAN?

    nem az oldja ki... csak útban lesznek, ha ott tartod a kezeid...