Gyurkity Péter

Átlászó kijelzőkkel készül a kihajtható Xperia

A Sony megoldása két, egymástól különállóan működő panellel fut majd be.

A japán gyártó kapcsán a napokban arról írtunk, hogy leginkább csalódást keltő az Xperia XZ4, amely egyelőre külső kiszivárogtatások révén jelenik csak meg előttünk, hiszen a hivatalos bejelentés még picit odébb van. Nem sokkal később azonban már a kihajtható változatról is megjelent egy hír, amely a cég által bejegyzett szabadalmakra épül.

Egy holland portál számolt be a szabadalmi kérelemről, amelyet a Sony eredetileg még májusban juttatott el a WIPO illetékeseihez. Az anyagban arról írnak, hogy egy egyszerre két kijelzőt kínáló telefon megjelenésére számíthatunk, amely ráadásul átlátszó kivitelt is elérhetővé tenne, némileg hasonlóan ahhoz, amit korábban a Samsung és az LG jóval nagyobb, többnyire televíziókba szánt paneljei esetében láthattunk. Eszerint a készülék mindkét oldalán megjelenik egy-egy kijelző, ezeket pedig egymástól függetlenül válthatjuk át transzparens módba, amelynek révén a telefon szépen beleolvadna a közvetlen környezetbe, illetve csak az egyik oldalon jelenítené meg az általunk kívánt tartalmakat.


Mindez persze még nem garancia arra, hogy a Sony Mobile szintén 2019-ben, netán már a jövő év elején piacra is dobná saját kihajtható megoldását, sokáig azonban nem húzhatják a dolgot, hiszen több másik gyártó (a Samsung, az LG, a Huawei, az Oppo, stb.) esetében tudjuk, hogy ők kifejezetten erre készülnek, bár a pontos sorrend egyelőre még nem világos. A másik fontos trend az 5G-telefonok megjelenése és elterjedése lesz, ahol ugyan az Apple a jelek szerint kivár, az androidos gyártók jó része viszont komolyan törekedik a korai megjelenésre, ahogy arra a Gartner piackutató cég saját közleményében szintén utal, ők ugyanis éppen ezen két fontos trend kiteljesedését vetítik előre a jövő évre vonatkozóan.

Egyelőre nem világos, hogy a Sony pontosan mivel készül a februári MWC-re, ez valószínűleg csak január során dől majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!