Gyurkity Péter

Sony: az 5G révén újulhat meg az Xperia

A cég mobilrészlege Európára és az 5G-re koncentrálva nyerne új lendületet.

A Sony Mobile kapcsán többnyire arról számolhattunk be az utóbbi években, hogy az Xperia család továbbra sem szerepel olyan jól, mint azt korábban remélték. A japán gyártó most közzétette terveit, eszerint az évtized végéig kell létrehozni az ideális méretű és lendületű mobilos divíziót.

A befektetők számára megtartott rendezvényen a cég új első embere arról beszélt, hogy a termékfrissítések és a tágabb értelemben vett innováció nem volt ideális sebességű. Ezen változtatni szeretnének, hiszen jól érzékelik a saját márka lemaradását, ezért legkésőbb 2020-ig egy olyan mobilos részleget alakítanának ki, amely mind méretét, mind pedig megújulási képességét illetően ideális lenne. Nagy hangsúlyt helyeznek az ötödik generációs mobilplatformra, amely minden, erre alkalmas eszközükben megjelenik majd, így a saját fejlesztésű okostelefonok jobb pozíciót foglalhatnak majd el a globális piacon, hiszen a különböző kütyük közötti együttműködés nagyon fontos szempont a vásárlók számára.

Ami az egyes régiókat illeti, itt az európai piacnak kiemelt szerepet szánnak, a jobb szereplés érdekében pedig stratégiai együttműködést alakítanának ki a kontinens több nagyobb szolgáltatójával. A konkrét újításokról és az elkövetkező években piacra dobandó okostelefonok jellemzőiről nem tettek említést, de az 5G kiemelése már önmagában is jelzi, hogy a szolgáltatásokra mennének rá. Hátráltatja őket ezen célok elérésében, hogy egyes alkatrészek ára jelentős mértékben növekedett az utóbbi időben, ez ellensúlyozta a költségek lefaragását célzó törekvéseket, de a részleg újraszervezésével megoldhatónak látják a problémát.

Addig is a telefonárak csökkentésével igyekeznek előrejutni, a napokban például az Xperia XZ2 árát mérsékelték a B&H oldalán, amely így 800 helyett már csak 736 dollárt kóstál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!