Gyurkity Péter

Jön az LG újabb nagy okostelefonja

Ez azonban nem lesz hajlítható, vagyis nem a G Flex utódjáról van szó.

Az LG az utóbbi időben a nagyobb kijelzők frontján vitézkedik, bár azért az okostelefonok szegmensében is igyekeznek további termékeket piacra dobni, hogy fenntartsák a G Flex idején keltett érdeklődés szintjét. Most egy újabb változatot harangoztak be, amely ismét méretes érintőképernyőt kapna.

A hivatalos bejelentésből az derül ki, hogy a V-családot bővítenék ki, hiszen korábban már hallottunk bizonyos pletykákat arról, hogy a V30 tulajdonképpen a G6 nagyobb és még jobban lekerekített változata lenne, most pedig maga a cég említette meg, hogy az új változat esetében még a V20-hoz képest is 20, illetve 50 százalékkal sikerült csökkenteni az előlapi keretet, legalábbis ami a kijelző feletti és alatti részt illeti. A gyártó kiemeli az úgynevezett FullVision-kijelző alkalmazását, ami ezúttal egy kereken 6 hüvelykes változatot jelent, a méret terén tehát maradnak a nagyobb kivitelnél, úgy tűnik azonban, hogy most lemondanak a hajlékony külsőről.

Az LG V30 várhatóan a hónap végén, augusztus 30-án mutatkozik majd be, ezzel alig 1 nappal előznék meg az idei berlini IFA elindulását. A készülék minden bizonnyal a Quad HD, egészen pontosan az 1440 x 2880 pixel felbontást támogatja majd, a kijelzőt pedig a Gorilla Glass 5 felület védené a különféle kisebb behatásoktól. Egy további megoldást alkalmaznának az üzemidő kitolására, valamint a kijelző és az akkumulátor kímélésére, míg a lekerekített sarkokkal a telefon némileg a Galaxy Note 8 körvonalaira hajaz majd. Tekintettel arra, hogy az LG komoly összegetet fordít saját OLED-gyártósorainak kibővítésére, a jövőben további hasonló készülékek felbukkanására számíthatunk.

Augusztus második fele mindenképpen mozgalmas lesz, itt a HMD Global mellett tehát az LG és a Samsung is bemutatja majd új megoldásait – ezeket pedig az IFA alatt követik majd a többiek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Ekkora méretben nem nagyon számít hogy mennyire HD a felbontás...
  • Cat #2
    Ott tévedsz, hogy nem a Full HD-t, hanem a HD-t kell néggyel szorozni.
  • barret #1
    Én úgy tudom hogy a quad 4-et jelent,tehát a fullhádé pixelszáma megszorozva néggyel.: 4096 x 2160. Ennek a felbontását akár hogy számolgatom,csak a fullhádé duplája jön ki pixelben...
    " A készülék minden bizonnyal a Quad HD, egészen pontosan az 1440 x 2880 pixel felbontást támogatja" Ez bizony messze van a quad HD felbontástól...