Gyurkity Péter

Érkezőben az LG G6 mini

Az új jövevény azonban nem lesz sokkal kisebb a most piacra dobott zászlóshajónál.

Az LG még április közepén jelezte, hogy a dél-koreai megjelenés után indul a nemzetközi terjesztés, ami mindenképpen jó hír azoknak, akik a februári bemutató óta vártak a debütálásra. A jelek szerint azonban eközben dolgoznak egy valamivel kisebb példányon is, amely most először bukkant fel a hírekben.

Egyelőre csak külsős források révén kaptunk meg bizonyos részleteket, hivatalos megerősítés ugyanis még nincs a várható megjelenésről. Ezek azonban a néhány valószínű változtatás mellett képeket is közölnek a megoldásról, így némileg tisztábban látunk, bár az még nem teljesen világos, hogy a burkolat alatt pontosan miben térnének el a család legerősebb tagjától. Már maga a „G6 mini” elnevezés is némileg megtévesztő lehet, hiszen az új példány a rendelkezésre álló információk szerint egy 5,4 hüvelykes kijelzőt kapna, amely alig kisebb, mint az eredeti G6 5,7 hüvelykes érintőképernyője, kicsinek pedig egyáltalán nem nevezhető.

A friss fejlesztés mindenesetre megtartaná a nagyobbik testvér esetében is alkalmazott 18:9 képarányt, az LG pedig egyes vélemények szerint további módosításokra szánja el magát – legalábbis a hardveres komponensek tekintetében –, amelyek révén az árat is némileg leszoríthatnák. Itt sajnos egyelőre hiányoznak a konkrét részletek, de azt is megemlítik, hogy maga a név sem tekinthető véglegesnek, hiszen a dél-koreai gyártó itt még meggondolhatja magát. A hivatalos ár nyilván a zászlóshajó által megszabott szint alatt lesz, de még nem tudjuk, hogy pontosan mennyivel. Ami a megjelenést illeti, itt minden bizonnyal nem mindenhol szánják majd el magukat a rajtra, egyes államok – így például az USA – kimaradhatnak ebből.


A nagyobb testvér G6 napokon belül kapható lesz, mert a cég hazai részlege május elején kezdte meg a készülékek magyarországi terjesztését, így az a hónap első heteiben megjelenik a hazai mobilszolgáltatók boltjaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #4
    Mert ha osztott képernyőt használsz (és a két ablak ugyanakkora), akkor tök mindegy, hogy állítva vagy fektetve van a telefon, a két ablak magassága és szélessége ugyanannyi (négyzet).

    Én azt nem értem, hogy mire jó az osztott képernyő. Amikor mondta a teló, hogy ilyet is lehet vele, megnéztem, de sosem használtam semmire. Igaz, talán ebben az is közrejátszik, hogy az én telefonomon még nem natív Nougat-szolgáltatás, hanem belegányolt LG, és pont azok az appok nem támogatják, amiknél talán jól jönne, de igazából az esetek 99,8 %-ában nem használnám, az okosteló nem összetett feladatokra lett kitalálva.
  • Mentol #3
    Ezt a kijelzőarányt miért erőltetik??? Olyan otromba (hosszú,vékony) tőle a készülék.
  • Zombee #2
    Rettegek a naptól, amikor megáll a Galaxy SIII Minim. Pedig már nem egy sebességbajnok, de új korában ideális középkategóriás készülék volt. Az a baj, hogy erőltetik ezt. Bár ördögi kör, mert egyrészt ugye generálják az igényt a minél gyorsabb SoC-ra, jobb üzemidőre, és persze ez nem kerülhet egy 10 mm-es házba. Jobb híján a telep csak széltében tud terjeszkedni, akkor pedig már legyen a kijelző is nagyobb, ami növeli az energiaigényt, így erősebb akku kell, és a kör bezárul.
  • CairoJack #1
    Az 5,4 colos "mini"-t oda dugják, ahol a legjobban fáj...
    (Szerk: aztán meg megy a sírás, meg a csodálkozás, hogy egy "semmi értelme" termék senkinek nem kell. És persze az lesz a konklúzió, hogy a kis telefonokra nincs igény, ezért majd csinálnak jövőre egy 6,5-eset... Barmok)
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2017.05.04. 22:23:15