Gyurkity Péter

Jön az LG G6 Plus és G6 Pro

Itt azonban nem várhatunk óriási változást a hardver terén.

Az LG még tavasszal mutatta be új zászlóshajóját, amelyet nem sokkal később követett a G6 mini változatról szóló hír. A piaci megjelenésre sor is került, a friss hírek szerint azonban további példányok megjelenése van soron, amelyek tovább bővítik a meglévő kínálatot.

Dél-koreai lapok adtak hírt arról, hogy a gyártó további két példány bemutatásán dolgozik, amelyek némileg eltérő hardverrel látnának napvilágot. A két új változat sorrendben a G6 Plus és a G6 Pro nevet kapná meg, bár arra nem számíthatunk, hogy lényeges eltérések jelentkeznek majd a specifikációban, itt ugyanis a Snapdragon 835 chip alkalmazása fel sem merül. Ehelyett az első készülék esetében meg kellene elégednünk a 128 GB-os belső tároló és a gyorstöltési funkció támogatásában, míg a Pro változat a tároló méretét megfelezné, vagyis ez itt mindössze 32 GB lenne. A memória mérete eközben mindhárom példánynál maradna 4 GB, itt nem terveznek változtatást.


A kijelző szintén maradna 5,7 hüvelykes, a teljesítményért pedig továbbra is a Snapdragon 821 chip felelne – az LG ezzel egyetlenként marad a régebbi, szerényebb változatnál saját zászlóshajója esetében. A hivatalos ár persze némileg módosul, hiszen míg az alap változat ára a cég számára hazai piacon 800 dollárnak felel meg, a G6 Plus esetében ez 890, a G6 Pro változatnál pedig 700 dollár lenne. A forrás szerint az eddig hivatalosan be sem jelentett V30 is megkapná saját testvérét, ez valamikor az év vége felé (nyilván az eredeti példány megjelenése után) futna be a piacon, míg a jóval szerényebb hardverrel érkező telefonok az X-sorozat részeként válnának elérhetővé.

A fenti két példány a többi régióban is elérhetővé válik majd, ennek pontos dátumát és menetrendjét azonban még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #4
    És milyen VR szemüveget veszel a G6-hoz?
  • Zsoltee_a_bator #3
    vr-hez kell
  • takysoft #2
    Hát papíron a 835 kevesebbet eszik.... gyorsabb, meg ugye 10 nanométeres.
    Gyakorlatban ezt nehéz tesztelni..
  • wraithLord #1
    Pedig azt hittem, azért akarnak további G6 variánsokat kihozni, hogy legyen új Snapdragon SoC-os változat is belőle. Igaz, ez gyakorlatilag egy beismerése lenne annak, hogy a 821 nem elég, miközben az is teljesen megfelel a célra, csak nem éppen latest tech... Na bumm...
    Ha az árakat nézzük, már igazán tehetnének bele 835-öt. De a gyakorlatban tényleg nem oszt, nem szoroz, kivéve, ha benchmarkolás céljából veszi valaki.