Berta Sándor

Havonta lesznek biztonsági frissítések a Samsungnál

A hír örömteli, az már kevésbé, hogy a havi frissítések csak néhány modellhez lesznek elérhetőek.

A Samsung a Stagefright nevű biztonsági hiányosságra reagált azzal, hogy bejelentette: számos okostelefonhoz és táblagéphez a jövőben havonta ad majd ki biztonsági frissítéseket. A listán megtalálhatók tavalyi és idei csúcsmodellek, többek között a Galaxy S (S6 edge+, S6, S6 edge, S5), a Galaxy Note (Note 5, Note 4, Note edge) és a Galaxy Tab sorozatba (Tab S2, Tab S) tartozó eszközök.

A dél-koreai gyártó felhívta a figyelmet arra is, hogy régiónként és mobilszolgáltatónként eltérő lehet a frissítésekkel ellátott modellek listája. A tervek között szerepel, hogy a közeljövőben kibővítik a listát. A frissítések egyébként nem csupán a Google által kiadott javításokat tartalmazzák majd, hanem azon hibák megoldásait is, amelyek kizárólag a Samsung termékeit érintik. A vállalat azt javasolta az ügyfeleinek, hogy minden elérhető javítást telepítsenek majd fel a készülékeikre.

Korábban a Google és az LG is bejelentette, hogy a jövőben havonta ad ki biztonsági frissítéseket az eszközeihez. Jason Mackenzie, a HTC amerikai elnöke ugyanakkor az október elején megjelentetett tweetjében azt írta, hogy azért nem adnak ki havi biztonsági frissítéseket, mert ez irreális dolog lenne.

A HTC már 2013 decemberében azt közölte, hogy nem a gyártók hibája, hogy az androidos okostelefonok jó része ritkán frissül. Ennek alátámasztására saját honlapján tette közzé az Android bonyolult frissítési eljárását, amely nem kevesebb mint 12 lépésből áll. Nemrég kiderült, hogy az Androidot futtató okostelefonok és táblagépek 87 százaléka tartalmaz legalább egy kritikus biztonsági hibát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eto demerzel #5
    Hat aki samut vasarol megerdemli. Nekem volt egy Grand Neo semmi frisitest nem hoztak ki ra, hiaba irtam nekik hogy mar kint van a 5.1 is. Azt mondtak hogy a 4.2 az jo majd jon a 5.1. Csakhogy 4.2-re nem lehet 5.1 telepiteni ha nincs 4.4. Es nem volt. Egy eve valtotam Nexus-ra. Azota sincs frisites a samu-ra. Most azt mondjak a telo "regi".
  • hzoli4 #4
    Főverziókat nem telefonról kéne frissíteni , hanem kiesel. Ha telefonról akarod frissíteni akkor nem is lesz 4.0 telefonodon. Erre szokták mondani , hogy user probléma. Mielőtt ilyeneket írsz előtte járj utána inkább , hogy miként lehet telefonodat frissíteni.
  • aru #3
    Akkor elég kevés készülék lenne a piacon és nem csak a samsungnál... Az én samsungomra pl. még a 4.0-át sem lehet letölteni a mobilból, mert nem lát semmit annak ellenére, hogy a weblapon fönt van. Ennyit az updateről!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.24. 17:23:08
  • ugh #2
    Ezeknek a biztonsagi reseknek a 80%-a kamu.
    A maradek 20%-anak a 70%-a meg szandekos.
    Ne vegyuk mar ezt a cumit torokra...
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.10.24. 14:16:47
  • Macropus Rufus #1
    ez kb. olyan mind ha a védőoltásokat csak bizonyos emberek kapnák meg...
    és spec. nem engednék olyan készüléket forgalomba aminek nincs rendszeres frissítése.
    Azzal, hogy tele vannak biztonsági réssel potenciális veszélyt hordoznak magukban.
    Nem csak szgépekkel lehet zombi hálózatot létrehozni.
    Szarrágó banda. Szívből kívánom, hogy valaki egy ilyen zombi hálózattal támadja a samu szervereit.