Gyurkity Péter

Októberben jön a Meizu Pro 5

A cég hivatalosan is bemutatta új készülékét, amely október közepén jelenik meg.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy az egyre népszerűbb Meizu egy új sorozatot indítana útnak, ennek első tagja pedig a Pro 5 lesz, amely a csúcskategóriának megfelelő hardveres specifikációval jelenhet meg. A hivatalos bemutatóra most szintén sor került, a megjelenés heteken belül esedékes.

A hivatalos oldalon minden fontosabb részletet megtalálunk az új készülékkel kapcsolatban, itt mind a hardveres, mind pedig a szoftveres téren megválaszolják a kérdéseket. A kijelző egy 5,7 hüvelykes AMOLED 2.5D változat, a támogatott felbontás 1080p, ehhez pedig a 14 nanométeren gyártott Samsung Exynos 7420 chip, a Mali T760 MP8 grafikus vezérlő, 3 vagy 4 GB LPDDR4 RAM, egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló, valamint egy 21 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera társul, fém külső kíséretében.

A dizájn az MX5 esetében látottakra hajaz, a listán pedig emellett 300 Mbps-os elméleti határt jelentő 4G-elérés, Voice over LTE, valamint az új USB Type C csatlakozó szerepel még, amelynek révén alig 30 perc alatt tölthetjük fel a telefont 65 százalékos szintre. A pontos frekvenciatartományok még nem ismertek, így nem világos, hogy Kínán kívül milyen elérést vehetünk majd igénybe, de a Hi-Fi 2.0 hangzás már biztos, mint ahogy az Android 5.1 Lollipop alkalmazásáról is végleges döntés született - ez utóbbit novemberben az új Flyme 5 kezelőfelület egészítené ki.

A hivatalos megjelenés október 12-én esedékes, az ár a memória és a belső tároló függvényében 439 és 486 dollárnak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!