Gyurkity Péter

Két szelfikamerával jön a Lenovo Vibe S1

A kínai gyártó az előlapi jellemzők tekintetében nyújtana újat, a többi részlet inkább átlagos.

A Lenovo esetében már az év elején kiszivárgott, hogy a Vibe S1 okostelefon az MWC alatt mutatkozna be a nagyközönség előtt, erre azonban végül mégsem került sor. A csúszás jelentősnek mondható, hiszen hivatalos úton még mindig nem érkezett hír a telefon várható felbukkanásáról, bár az illetékes kínai hatóság jóvoltából képeket is láthattunk arról - most pedig egy újabb részletre derült fény.

A Lenovo Vibe S1 az @upleaks értesülése szerint ugyanis két előlapi kamerával jelenne meg, maga a készülék tehát egyértelműen a szelfiképek készítésére helyezné a hangsúlyt. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az előlap jobb felső sarkában kapna helyet két kamera, amelyek közül legalább az egyik egy 8 megapixeles, netán annál is nagyobb szenzorral ellátott példány lenne, bár erről még szintén nem jelent meg konkrét információ. Amennyiben a cég valóban így dönt (ez pedig a rendelkezésre álló képek alapján nagyon is valószínűnek, csaknem biztosnak tűnik), a Vibe S1 lesz az első ilyen fejlesztés, amely már önmagában is jelzi a szelfik jelentőségét.

Ami a további hardveres specifikációt illeti, az eddig megjelent pletykák és egyéb értesülések alapján viszonylag átlagos listáról beszélhetünk, hiszen a kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző mellett itt egy nyolcmagos Snapdragon 615 processzor, 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, ám microSD révén tovább bővíthető belső tároló, valamint egy 13 megapixeles hátoldali LED flash kamera kapott még helyet, ismeretlen méretű akkumulátorral, az Android Lollipop társaságában.

Arról még nem érkezett hír, hogy a készülék pontosan mikor és milyen áron jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!