Gyurkity Péter

6,8 hüvelykes telefonnal újít a Lenovo

A kínai gyártó egy újabb méretes okostelefonon dolgozik, ennek néhány részletét már ismerjük.

Az utóbbi hónapokban megszokhattuk, hogy a különböző kínai fejlesztések többnyire először az ottani szabályozó hatóság, a TENAA, hivatalos oldalán bukkannak fel, ami annak köszönhető, hogy az illetékesek katalógusa rögtön a szükséges engedélyek kiutalását követően kibővül az új készülékekkel. Most a Lenovo megoldását láthatjuk itt, néhány hardveres részlet kíséretében.

Az egyelőre csak PB1-770N néven jelzett okostelefon legszembetűnőbb jellemzője a nagy méret, hiszen ez a típus egy 6,8 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amellyel a phablet kategóriát bővítené ki. Sajnos a TENAA oldalán nem sorolják fel a teljes hardveres specifikációt, de azt már tudjuk, hogy a telefon vastagsága 7,7 mm, az akkumulátor egy 3500 mAh-s példány, ehhez pedig LTE, WiFi, illetve Bluetooth 4.0 társul majd, miközben a szoftveres oldalon az Android teljesít szolgálatot.

A Lenovo nem lesz egyedül az említett kategóriában, hiszen például a Huawei szintén idén mutatta be a P8 Max okostelefont, amely szintén egy 6,8 hüvelykes érintőképernyőt kapott. Ez utóbbi megoldás a saját fejlesztésű Kirin 935 chipre, 3 GB RAM-ra, valamint egy alig 6,8 mm vastag kivitelre épül, bár az nem túl valószínű, hogy a Lenovo szintén ezt a chipet használja fel saját fejlesztéséhez. A részletek tisztázásához meg kell várnunk a cég hivatalos bejelentését, jó eséllyel csak akkor ismerjük majd meg a lista további tartalmát.

A kereskedelmi ár és a megjelenés menetrendje szintén nem ismert, ezt némileg később, az illetékesek maguk árulják majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuldR #4
    Amikor a telom szervizben volt, hirtelen nem volt mas, csak a 7 colos huawei ideos. Siman lehetett telefonalni vele headsettel igy nem nezett ki hulyen, mert ugyse lattak mibe van dugva. Szoval siman mukodik telefonkent egy tablet, ha van benne sim foglalat.
  • Shiwo #3
    elvileg tablettel nem tudsz telefonálni, és mérete többnyire 7'' vagy nagyobb
    ha lehet is SIM-et beletenni, max a mobilnet megy vele...
    hülyén is nézne ki az ember, amikor az utcán telefonálni próbál egy 10''-os monstrummal...


    a phablet meg olyan mobiltelefon, ami méretben megközelíti a tableteket, tehát olyan 5'' és afelett szokták rámondani.. ebből is jön a neve.. PHone - tABLET..


    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.06.11. 10:28:40
  • tomboy013 #2
    6,8"-es okostelefon. Ez már viccnek is rossz :D Nekem 5"-es telefonom van vagy 7 hónapja, de úgy érzem elértem a határt, ettől nagyobbat már nem szeretnék, sokszor így is problémás a kezelése.
  • AgentKis #1
    De ez mitől nem tablet?