Gyurkity Péter

Erős hardverrel jön az OnePlus Two

A cég újabb csúcskategóriás okostelefont dobhat piacra, amely meglepetéseket is kínálhat.

Az Oppo egykori mérnökei által megalapított, eddig mindössze egyetlen, ám viszonylag sikeres készüléket bemutató cég már dolgozik a sorrendben második fejlesztésén, amelyről most további részletek szivárogtak ki. Ezek alapján egy igazi erőgépet vehetünk majd a kezünkbe, bár kérdések is bőven maradnak a hivatalos bemutatóig.

A második generáció megjelenéséig valószínűleg még több hónap van hátra, így meglehetősen korai pletykákról van szó, különös tekintettel arra, hogy az okostelefon végleges nevét sem ismerjük. Ennek ellenére azonban érdemes végigfutni a listán, hiszen ez némi betekintést ad a gyártó elképzeléseibe, hogy mivel is kívánják meghódítani a piac egy még nagyobb szeletét. Az eddig megjelent információk alapján arra következtethetünk, hogy a processzor terén az új 64 bites Snapdragon 810 SoC-re esett a választás, amelyet az idén a csúcskategóriában minden bizonnyal egyre gyakrabban viszontlátható 4 GB RAM, illetve egy 3300 mAh-s akkumulátor egészít majd ki.


A kijelző mérete ezúttal szintén 5,5 hüvelyk lehet, ami jó választásnak tűnik, mivel ez is egyre népszerűbb a csúcskategóriában versengő gyártók körében – még akkor is, ha egyes felhasználóknak ez már túl nagy a kényelmes használathoz. A támogatott felbontásnál valószínűnek tűnik a 2K, vagyis a 2560 x 1440 pixel megjelenése, de ehhez egy némileg kisebb fizikai formátum társulhat, egy még vékonyabb előlapi keretet eredményezve. A cég vezérigazgatója, Carl Pei, a napokban egyébként kijelentette, hogy a felbontás komoly fejtörést okozott számukra, itt több különböző nézet is felmerült, de hozzátette, hogy a telefon sokakat meglep majd.

Remélhetőleg tavasszal már hivatalos információ is megjelenik a készülékről, addig azonban marad a találgatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #3
    Sajnos ezek a saját maguk szerint felállított hit szerint gyártanak.

    Nekem se kell 2K-4K bőven elég a full HD de legyen benne min 4000-es aksi az sem érdekel ha 10mm vastag lesz.
    A másik ami kiakaszt engem,hogy egyre nagyobb telefonokat gyártanak :(
    Nekem 4.3 max 4.7 col untig elég.
  • M2 #2
    Én csak azt nem értem, hogy miért nem álltak meg az értelmes határon, az 1080P felbontásnál.

    Ha most gyártó lennék, szerintem letarolnám a piacot egy normális felbontású, strapabíró, vízálló, vastag házas, erős aksis, legújabb androidos és főként olcsó készülékkel.
    De ezek csak a felesleges maszlagot tolják: vékony ház (minek? nem kést akarok!), 4K felbontás (hova? miért?), gyenge aksis, de cserébe jó drága.
  • grebber #1
    HW-ben semmi meglepetés mindegyik ugyanaz a snapi 810 4GB ram. Uncsi.