Berta Sándor

Androidos óriástáblák gyerekeknek

A nagy méretű kijelzővel szerelt készülékek alacsony üzemidővel rendelkeznek és meglehetősen drágák.

A gyártók igyekeznek olyan eszközöket piacra dobni, amelyek különleges funkciókkal tűnnek ki a többi modell közül. A Fuhu nevű amerikai cég két tábla PC-t is bejelentett, az egyik 20, a másik 24 hüvelykes képernyőt kapott. A két termék a Nabi Big Tab családba tartozik, az operációs rendszerük az Android 4.4 (KitKat), amit a Blue Morpho nevű, kifejezetten gyerekeknek készített kezelőfelület egészít ki.


A két táblagép egyaránt az nVidia Tegra 4 rendszerchipjére épül, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt flashmemóriával vannak felszerelve. A 20 hüvelykes kijelzős változat felbontása 1600 x 900 képpont, míg a 24 hüvelykesé 1920 x 1080 pixel. A gyártó 35 interaktív gyermekkönyvet és számos játékot kínál a termékekhez. A Two Play és a Game Room gyűjteményekben van sakk, dáma és backgammon, a Show Time nevű összeállítás Disney- és Cartoon Network-videókat tartalmaz.

A 24 hüvelykes képernyőhöz jár a Dream Pro Studio, ami hasznos kiegészítő rajzoláshoz, animációkhoz és videoszerkesztéshez. Szintén a csomag része a Wings Learning System, aminek a segítségével a gyerekek megtanulhatnak írni, számolni és olvasni. Emellett a fiatalok rendelkezésére áll a Konnect nevű közösségi hálózat, igaz, az ahhoz való hozzáférést a szülők blokkolhatják. Hátrány, hogy az üzemidő rövid és nincs memóriakártya-bővítőhely. A 20 hüvelykes modell bevezető ára 449, a 24 hüvelykesé 499 dollár.


Az új készülékek leginkább az olyan érintőképernyős hibrid PC-khez hasonlíthatók, mint az Acer Z3-600, az Asus Transformer AiO, a Dell XPS 18, a HP Envy Rove és a Lenovo Horizon, annak ellenére, hogy sem a 20, sem a 24 hüvelykes változathoz nem jár egér vagy billentyűzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • culas25hc #2
    Van rajta sakk...hát ez király. Nekem meg volt (meg még van is :D ) testvérem és egy sakktáblám, nemhogy inkább erre törekednének a szülők. Ettől még nem baj, ha ismerkedik a gyerek a számítástechnikával, de mikor egy 3 tagú család úgy vonatozik, hogy mindenki a saját táblagépét nyomogatja miközben sem a tájra, sem egymásra nem kíváncsiak, na az szánalmas.
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.08.25. 07:48:48
  • esemve #1
    Jeccuskam... :D Ez rádől a gyerekre az ottmarad... :D